Tudorache: Au fost incidente electorale minore, față de alte alegeri

Data actualizării: Data publicării:
dragos tudorache

Ministrul Afacerilor Interne a calificat luni drept „minore” incidentele electorale înregistrate la alegerile parlamentare. Dragoș Tudorache a precizat că 141 de persoane sunt cercetate pentru 104 infracțiuni.

„Au fost incidente electorale pe care le-aș considera minore, raportat la experiența altor alegeri și raportat la scară națională și la cadrul general în care aceste alegeri s-au desfășurat. Au fost înregistrate 473 de sesizări, din care 211 nu s-au confirmat, 104 infracțiuni, 141 de persoane cercetate”, a anunțat Dragoș Tudorache, într-o conferință de presă la MAI.

El a mulțumit angajaților MAI, Poliției, Jandarmeriei, ISU și STS pentru activitatea desfășurată.

„Pentru MAI, miza alegerilor a fost transparența, corectitudinea și aș spune, într-un cuvânt, normalitatea. Toate eforturile noastre din ultimele trei luni au servit unui singur scop și anume acela de a ne asigura că rezultatele alegerilor reflectă doar voința alegătorilor și nu altceva și că derularea procesului electoral poate fi urmărită în mod transparent atât de competitorii electorali, cât și de mass-media și de alegători. Trăiesc cu convingerea că am reușit”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri