VIDEO. Concert pentru cei care au mers la vot

Data actualizării: Data publicării:
concert vot

Votul a fost bilet de intrare la concert. Digi24 şi echipa Contează-Votează i-a recompensat pe cei care nu au uitat să meargă la urne. S-a întâmplat la Halele Carol, unde zeci de artiști au urcat pe scenă doar după ce s-au asigurat că cei din public aveau ștampila cu „votat” pe cartea de identitate.

Mențiunea „votat” de pe buletin a fost biletul de intrare pentru sute de tineri la concertul de la Halele Traian. Cu toții au fost la vot. Altfel, nu ar fi fost lăsaţi să-și vadă trupele preferate pe scenă.

„Nu am votat pentru asta, am votat pentru o Românie mai bună și mai curată”, spune un participant.

„Ideea a venit tocmai din nevoia noastră de a ne masnifesta of-ul. De departe cel mai important lucru pe care îl putem face noi, ca cetățeni, este să votăm. Este singurul liant cu adevărat democratic de care dispunem cu toții”, spune Ion Constantin, organizator.

Artiștii, care au participat benevol la spectacol, au fost încântați de idee. Au fost și ei la vot.

„Merg de fiecare dată la vot. Am votat pentru o țară guvernată mai transparent”, spune Radu Andrei, de la Omul cu Șobolani.

„Vrem să demonstreze că există comunitate și spirit civic în România, sperăm să facă din ce în ce mai multă lume asta, să o ia natural, nu ca pe ceva forțat”, spune Răzvan Diaconu, de la Kryptonite Sparks.

„Trebuie să votez pentru că altfel votează alții pentru mine și nu are sens să mă mai plâng”, adaugă Sorin Bădulescu, de la E.M.I.L..

Distracția s-a oprit doar pentru câteva secunde, când publicul a urmărit rezultatele exit poll-ului, în direct la Digi24.

Sunt ușor dezamăgit pentru că mă așteptam la altceva, dar, totodată, dacă vorbesc în nume general, știam că așa va fi”, spune un participant.

Petrecerea a continuat până în zorii zilei. O parte din încasările concertului vor merge către una dintre victimele tragediei din Colectiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri