Alegeri prezidențiale 2019. Mircea Diaconu a votat târziu: „Să începem să facem pace în țara asta”

Data actualizării: Data publicării:
mircea-diaconu-vot

Mircea Diaconu, candidatul alianței „Un om” - formată din ALDE și Pro România, a votat la alegerile prezidențiale, duminică, cu puțin timp înainte de 17:00, o oră târzie în comparație cu ceilalți candidați.

Am votat pentru un președinte al tuturor românilor și în niciun caz pentru un președinte al propriului său partid politic contra celuilalt partid politic, împărțind România în bucăți. Din păcate, de 30 de ani se întâmplă cam la fel. Sper din tot sufletul cât mai repede să începem să facem pace în țara asta”, a declarat Mircea Diaconu, după ce a votat, în București.

El a adăugat că a venit la vot însoțit de familie.

„Am venit însoțit de familia mea. Aici erau foarte mulți oameni. Am venit însoțit de copiii mei, de soția mea și nepoțica mea. Sunt oameni care au fost aici când au intrat și au zis că au venit pentru mine. Dacă au venit pentru mine, vreau să fie lângă mine. Sunt foarte mulți oameni care sunt lângă mine, fără să scrie pe ei nimic”, a explicat Diaconu.

Întrebat de ce a ales Ateneul Român și pentru anunțul candidaturii și pentru declarațiile pe care le va face la închiderea secțiilor de votare, Mircea Diaconu a răspuns: „Ateneul ne-a ales pe noi. Eu nu am ales Ateneul. Ateneul este, după părerea mea, un templu al românismului. Așa și arată. Așa s-a și instituit. Este o formă splendită de civism românesc care a funcționat acum 100 de ani. Dați un leu pentru Ateneu. De aceea simbolic pentru mine Ateneul este una dintre principalele rădăcini ale noastre”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri