Ludovic Orban: Mie mi se pare un scor prea mare pentru Viorica Dăncilă

Data publicării:
ludovic-orban-pnl-inquam-ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

PNL este mulțumit de rezultatul obținut de Klaus Iohannis în turul al doilea la alegerile prezidențiale, a anunțat Ludovic Orban. Liderul liberalilor a adăugat că, din punctul lui de vedere, Viorica Dăncilă a obținut prea multe voturi: „Sunt convins că timpul va demonstra că PSD nu a meritat votul acestor oameni”.

Rezultatele sunt foarte bune, cea mai categorică înfrângere a PSD și demn de remarcat este faptul că președintele Iohannnis a luat mai multe voturi, după cum arată rezultatele, decât a luat în 2014, ceea ce ne face extrem de mulțumiți, de responsabili și de recunoscători românilor care au avut încredere în președintele Iohannis și în noi”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Întrebat cum vede comparația făcută de Viorica Dăncilă în cazul PSD cu alegerile europarlamentare, liderul PNL a spus că „scorul politic este scorul din primul tur, în care candidatul PSD, votat numai de pesediști, a luat cam tot atâta cât a luat PSD în alegerile europarlamentare”.

Scorul din turul doi mai adaugă voturi care au fost obținute de niște candidați apropiați ca și opțiuni, de exemplu voturile lui Mircea Diaconu. Se vedea foarte clar în sondaje că o parte importante din voturile lui se vor îndrepta către Dăncilă și alte categorii de voturi ale unor candidați cu mesaje de stânga”, a completat el.

Oricum, mie mi se pare un scor prea mare și sunt convins că timpul va demonstra că PSD nu a meritat votul acestor oameni, pentru că PSD, de 30 de ani, face politică într-un mod nedemocratic, este capabil de orice minciună, de orice abuz, caută să obțină voturile speriindu-i pe oameni și inoculându-le frica în sân de niște pericole care nu există. Să ne aducem aminte cum a făcut campanie, că noi vrem să tăiem pensii, salarii, că vrem să închidem spitale. Din păcate mai sunt oameni naivi care îi cred, mulți din acești oameni se vor conginge din guvernarea noastră că PSD i-a mințit din nou”, a spus premierul României.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă l-a sunat să-l felicite pe Klaus Iohannis, liderul PNL a spus că „nu știu, până când l-am condus pe președinte acest lucru nu s-a întâmplat. După, nu pot să știu”.

Despre creearea unei noi majorități, așa cum a spus Klaus Iohannis în discursul său de duminică seară, Orban a spus că „în mod clar președintele s-a referit la o majoritate largă, solidă, care să sprijine cu adevărate o guvernare, o majoritate parlamentară după alegeri”.

Noi avem acum o majoritate parlamentară, care se bazează pe multe formațiuni politice, dar care s-a manifestat la votul la moțiunea de cenzură și la votul de învestire. Sigur că noi avem niște înțelegeri cu partenerii noștri, pe care vrem să le respectăm. Această coaliție, din punctul nostru de vedere, poate să funcționeze în continuare și avem încredere că proiectele pe care le trimite Guvernul în Parlament vor avea sprijin majoritar”, a subliniat Ludovic Orban.

În ceea ce privește anunțul Vioricăi Dăncilă privind depunerea unei moțiuni de cenzură, Ludovic Orban a spus că „nu mi-e teamă de nicio moțiune de cenzură, iar PSD a arătat foarte clar de ce este capabil în cei trei ani în care și-a bătut joc de România, în care a făcut praf toate sistemele publice, a călcat în picioare mediul de afaceri, a alungat investitorii, a blocat toate proiectele de dezvoltare ale României, n-a fost capabil să folosească fondurile europene, miliardele de euro puse la dispoziția României”.

Din punctul meu de vedere cred că românii s-au lămurit cine este PSD și că nu e în stare altceva decât să folosească puterea în interes propriu, să oprească dezvoltarea României”, a mai spus președintele PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri