Alina Gorghiu, despre votul PNL pe dezincriminarea angajării rudelor înainte de 2013: Atât i-a dus capul, voi cere explicaţii

Data publicării:
gorghiu declaratii

„Înţeleg că s-a votat unanim. Credeţi-mă că sunt neplăcut surprinsă. Atâta i-a dus capul, mai mult de atât nu pot să comentez, şi o să îi întreb şi eu pe cei doi lideri de grup de la noi, că pe cei de la PSD nu am pretenţii, eram obişnuită să voteze aşa. Mă surprinde că sunt şi colegi de la noi care au votat cot la cot cu PSD”, a comentat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a mai afirmat că nu ştie cum este formulată prevederea legală. „O să mă uit şi eu să văd dacă într-adevăr sunt afectate dosarele în curs, pentru că cei cu decizii definitive nu sunt afectaţi. Dar cei care au dosare în curs, bănuiesc că vor beneficia de prevederile iniţiativei legislative”, a mai arătat Alina Gorghiu.

Întrebată dacă vor exista sancţiuni în partid, pentru acest vot din plenul reunit, Alina Gorghiu a declarat că nu îi poate înţelege pe colegii care au votat dezincriminarea faptelor de conflict de interese anterioare.

„O să cer o explicaţie. Nu mă puneţi să spun acum de sancţiuni, pentru că vreau să văd ce spun liderii de grup”, a mai spus Gorghiu.

Proiectul de lege prin care aleşii care şi-au angajat rude la cabinetul parlamentar înainte de anul 2013 să nu poată fi sancţionaţi a fost aprobat în unanimitate de plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului, fără dezbateri.

Proiectul de lege a fost aprobat cu 306 voturi „pentru” şi o singură abţinere.

CITIȚI ȘI: 

Lege cu dedicație. Parlamentarii care și-au angajat rudele scapă de sancțiuni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri