Ambasadă la Ierusalim | Informații Digi24: Viorica Dăncilă nu i-a răspuns la telefon lui Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
180129_INVESTIRE_FINAL_004_iohannis dancila INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_octav Ganea

Conflict între preşedinte şi Guvern. Motivul - intenţia Guvernului de a începe procedurile pentru mutarea Ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Relocarea ambasadei ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional, spune şeful statului, care acuză Executivul că nu l-a informat cu privire la acest demers. Potrivit unor informatii Digi24, Klaus Iohannis a incercat sa discute cu premierul în această dimineaţă, dar Viorica Dancilă nu i-ar fi răspuns la telefon.

Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim, a anunţat joi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Acum ceva timp eu am spus că, din punctul meu de vedere, şi România, după anunţul administraţiei americane, trebuie să-şi mute ambasada din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. (...) Ieri, într-adevăr, informaţia a ieşit, Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are o valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenit de mare în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români care trăiesc acolo, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană”, a afirmat Dragnea, la Antena 3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri