Ambasadorul Palestinei, la anunțul lui Dăncilă: Nu cred că e o abordare personală. Ar trebui să fie mai deșteaptă

Data actualizării: Data publicării:
Fuad Kokaly ambasador palestina

Regele Iordaniei şi-a anulat vizita pe care urma să o înceapă chiar astăzi la Bucureşti. Nu mai vine după ce prim-ministrul român a declarat că va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. A apărut și reacţia diplomaţilor palestinieni. Ambasadorul de la Bucureşti o sfătuieşte pe Viorica Dăncilă să fie mai deşteaptă şi să iasă din jocul politic în care a intrat doar ca să-i scape pielea premierului israelian Benjamin Netanyahu.

În primul rând, nu cred că aceasta este o abordare personală, cred că este abordarea PSD-ului, a liderilor PSD, Dragnea, Dăncilă şi alţii. Ceea ce a făcut ieri Dăncilă este, în primul rând, împotriva angajamentelor României, pe care şi le-au luat în faţa noastră anul trecut, la întâlnirile pe care le-am avut cu partea română. În al doilea rând, este împotriva legilor internaţionale şi a legitimităţii internaţionale şi, de asemenea, împotriva criteriilor europene despre Ierusalim. Cred că face asta ca să îl susţină pe Netanyahu să fie din nou premier în Israel. Ar trebui să nu meargă în această direcţie, ar trebui să fie mai deşteaptă”, a spus Fuad Kokaly, ambasadorul Palestinei la Bucureşti.

Duminică seară, după anunțul că va muta ambasada României din Israel, la Antena 3, Viorica Dăncilă a declarat la Antena 3 că afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis nu au făcut decât să o dezmăgească. Dăncilă a afirmat ea a avut o abordarea corectă şi că ar vrea să aibă o discuţie cu Klaus Iohannis. Premierul a precizat că a luat în calcul faptul că trebuie respectată Constituţia, că opinia sa este că trebuie făcut acest pas dat asta este altceva, dar este o opinie personală, important este să fie respectată Constituţia.

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim.

Administrația Prezidențială a trimis un scurt comunicat privind anularea vizitei: „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hașemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri