Andrei Pleşu, despre politicienii supăraţi pe justiţie

Data publicării:
andrei plesu la digi24

Eventuala schimbare din funcţie a şefei DNA riscă să strice încă o dată imaginea deja şifonată a României, crede scriitorul Andrei Pleşu. El spune că suntem în ţara politicienilor supăraţi pe justiţie după ce ajung să aibă probleme cu legea. Interviul integral cu Andrei Pleşu îl puteți urmări în emisiunea „În faţa ta”, sâmbătă, la miezul nopţii.

Andrei Pleşu: Nu mă mir psihologic ca Tăriceanu e supărat, că Dragnea e supărat, că familia Cosma... M-am întrebat, totuși: cum Dumnezeu - tatăl, șef de CJ, fiica, membru în Camera Deputaților, fiul la fel. Chestia asta că familii întregi intră într-un partid și apoi într-o instituție supremă a țării și apoi se și supără dacă au probleme...

Reporter: Plecarea doamnei Kovesi din fruntea DNA cum ar schimba lucrurile?

Andrei Pleşu: Nu știu în ce măsură lucrurile s-ar schimba în substanța lor, deși mă tem de asta, dar cred că va fi o lovitură dată imaginii României, tocmai de cei care se prefac că apără aceasta imagine, care sunt foarte iritați când semnalează carențe în viața publică. Cineva n-ar trebui să riște asa ceva, iar daca riscă, trebuie să suporte consecințele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri