Antonio Lopez: Au existat suficiente avertismente că unele lucruri nu merg bine, dar Guvernul României vorbește de conspirații

Data actualizării: Data publicării:
Antonio Lopez
Antonio Lopez, secretar general al PPE

Spre deosebire de români, care sunt percepuţi drept foarte proeuropeni, guvernul de la Bucureşti e privit cum se îndepărtează de angajamentele europene. În plus, se mai şi plânge că e sabotat. Sunt doar câteva dintre comentariile lui Antonio Lopez, secretarul general al Popularilor Europeni, invitat la emisiunea În faţa ta.

Vrem să ajutăm imaginea României și a poporului român să fie reflectată și de mass-media europene. De ce? Guvernul, din păcate, nu își face partea în această poveste. Suntem acum în mijlocul președinției României și a Uniunii Europene. Întotdeauna eu am avertizat guvernul că președinția nu este o campanie electorală. Președinția este președinția tuturor românilor și trebuie să fie o oportunitate pentru cetățenii români de a înțelege și de a afla mai multe despre Uniunea Europeană. Așa funcționează o președinție, nu este vorba doar de întâlniri diplomatice. De asemenea, să creeze activități cu societatea civilă cu sindicatele cu zona agrară. Și nu cred că asta se întâmplă aici”, a spus Antonio Lopez la Digi24.

Ei bine, va trebui să fiu atent cu ceea ce spun, pentru că întotdeauna acest guvern socialist acuză dacă spui ceva rău în legătură cu ei. Ei spun că este o conspirație împotriva României! Nu cred în felul în care se identifică acest partid socialist aflat la guvernare cu poporul român. Sunt socialiști, sunt populari, sunt verzi. Ei nu reprezintă întreaga Românie. Când spunem lucrurile despre ceea ce se întâmplă în România este datoria guvernului să-și facă treaba, să-și facă temele.

Au existat suficiente rezoluții din partea Parlamentului European, suficiente semne de avertizare din partea Comisiei Europene, care spun că unele lucruri nu merg bine aici, în special în statul de drept, în independența justiției și, de asemenea, lucruri care ating foarte mult populația, de exemplu lipsa infrastructurii. Guvernul strigă și atacă mereu spunând că există conspirații din afară împotriva lor, sau împotriva României, ceea ce nu este adevărat. Toată lumea vrea să ajute și toată lumea vrea ca România să devină un aliat puternic în cadrul Uniunii Europene”, a continuat Antonio Lopez.

Despre competiția pentru Parchetul European: „Credeți că guvernul francez ar merge împotriva unui candidat francez la o instituție europeană?”

El a vorbit și despre candidatura fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, la funcția de șef al viitorului Parchet European, pe care autoritățile din România nu o sprijină. În opinia sa, prezentarea făcută de Kovesi în comisiile CONT și LIBE ale Parlamentului European a fost „remarcabilă”.

Ea a fost considerată un profesionist foarte bun de către ambele comisii din Parlamentul European, PPE a sprijinit-o și pentru că noi am pus prima țara și apoi ideologia, nu ca socialiștii care au pus prima ideologia, nu am văzut niciodată socialii spanioli atacând candidatul nostru în Spania. Am votat pentru un președinte socialist al Parlamentului European, un spaniol, nicio problemă, este o imagine bună a țării mele dacă spaniolul devine președinte al Parlamentului European. Am pus țara mai întâi și apoi ideologia. Nu înțeleg toate aceste atacuri din partea acestui guvern și din partea Partidului Socialist.

Din păcate, e un episod foarte nefericit. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată în țara mea. Credeți că în Franța, guvernul francez ar merge împotriva unui candidat francez la o instituție europeană? În niciun caz”, a spus Antonio Lopez.

Urmăriți interviul integral înmaterialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri