Averea președintelui. Klaus Iohannis a pierdut o casă, dar a câștigat mai mulți bani

Data publicării:
klaus iohannis dojenitor digi24 13 noiembrie 2

Conform declaraţiei de avere completate în această lună, preşedintele Iohannis a încasat în ultimul an fiscal suma de 82.844 lei, reprezentând drepturi de autor de la editura Curtea Veche, care a publicat cele două cărţi ale sale.

Klaus Iohannis şi-a lansat în noiembrie 2014, imediat după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cartea ”Pas cu pas”, iar în mai 2015 şi-a lansat volumul ”Primul pas”.

De asemenea, Iohannis a încasat ca preşedinte un venit net anual de 133.879 lei, precum şi 59.960 din închirierea unui imobil. Soţia sa, Carmen Iohannis, a avut un venit net în 2015 de 22.554 lei, ca profesor la Colegiul ”Gh. Lazăr” din Sibiu şi a încasat şi ea 59.960 din închirierea unui imobil.

Soţii Iohannis aveau închiriat un imobil din centrul Sibiului, pe care însă la începutul acestui an l-au pierdut în instanţă. Este vorba despre un apartament de 166 mp., cumpărat în anul 1999 şi care în declaraţia de avere de acum a şefului statului nu mai figurează. Klaus Iohannis şi soţia sa au pierdut definitiv imobilul din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani. Oficiul Judeţean de Cadastru a admis, în aprilie, cererea Administraţiei Finanţelor Publice de radiere a dreptului de proprietate al celor doi. Atunci, preşedintele a anunţat că va returna sumele obţinute din chiria imobilului respectiv, de la comunicarea deciziei instanţei din Braşov.

Şeful statului şi soţia sa deţin în continuare alte două apartamente şi trei case în Sibiu.

Dacă în urmă cu un an, preşedintele Iohannis avea în conturi la BCR 13.500 euro, 9.000 USD şi 161.000 lei, acum şeful statului mai are doar un cont, la aceeaşi bancă, în care are 295.000 de lei.


sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri