Averile miniștrilor din Cabinetul Cioloș

Data publicării:
sedinta guvern ciolos-1

Între averile strânse de demnitarii tehnocrați de-a lungul anilor sunt diferențe mari. În timp ce unii au mai multe apartamente, case, terenuri și conturi de sute de mii de euro, alţii nu au nimic, ba chiar au datorii la bănci.

Potrivit declaraţiei de avere, premierul are două locuinţe în Bucureşti, o casă de vacanţă în construcţie şi un teren în judeţul Cluj. Dacian Cioloş nu deţine autoturisme şi nici bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare să depăşească 5.000 de euro.

De asemenea, premierul are aproape 80.000 de euro în conturile deschise în România, Franța li Belgia. Veniturile cumulate în 2015 au fost de 148.484 de euro de la Comisia Europeană, şi 22.741 de lei salariu de la Guvern.

Vicepremierul Costin Borc a câştigat anul trecut 3.5 milioane de lei salariu de la compania la care a lucrat înainte de a deveni ministru, şi 6.313 ca ministru. La aceste sume se adaugă bani din chirii, dobânzi şi dividende.

Ministrul Economiei, mai deţine, împreună cu familia, un apartament în Bucureşti, unul la Paris, o casă de locuit în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Franţa. Vicepremierul are şi trei terenuri, un autoturism, bijuterii şi tablouri de 20.000 euro

Oficialul deţine şi numeroase conturi de economii, dar are în derulare şi două credite.

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dâncu, are un apartament şi două autoturisme. El deţine şi tablouri, sculptură şi gravură în valoare de 25.000 de euro, bijuterii, numismatică şi filatelie de 20.000 de euro, dar şi arme în valoare de 10.000 de euro.

Nici la Finanţe lucrurile nu stau rău. Ministrul Anca Dragu, deţine, împreună cu familia, trei apartamente şi trei case de locuit în Bucureşti. În plus, familia ministrului mai deţine două autoturisme şi un scuter.

La polul opus Ministrul Culturii, Corina Șuteu, nu deține nicio locuință în proprietate, nu are nici terenuri, mașini sau bijuterii. Ministrul are două conturi bancare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri