Avertisment dur al investitorilor germani pentru Guvernul Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
180912_RUTTE_DANCILA_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În plin război în interiorul partidului de guvernământ, vine un avertisment extern: companiile germane din România spun că privesc cu îngrijorare către viitor.

Camera de comerţ româno-germană explică motivele acestei îngrijorări şi spune că „sustenabilitatea şi efectele pozitive ale măsurilor luate de Guvern sunt puse sub semnul întrebării”.

În ciuda creşterii economice, Camera de Comerţ Româno-Germană atrage atenţia că „în ultimul an, nesiguranţa şi impredictibilitatea din viaţa economică s-au accentuat, încrederea în Guvern a scăzut şi odată cu aceasta s-a diminuat şi speranţa că vor fi întreprinşi paşii necesari pentru a continua reforme”.

Printre reformele pe care le aşteaptă investitorii germani se numără reducerea birocraţiei, continuarea luptei împotriva corupţiei şi o mai bună absorbţie a fondurilor europene.

Lipsa tot mai acută de personal, instabilitatea juridică şi politică îngreunează activitatea companiilor”, avertizează Camera de Comerţ Româno-Germană. În plus, cele mai multe companii germane din România se plâng de infrastructura rutieră.

În acest context, investitorii îi cer din nou Guvernului să grăbească investiţiile în domenii-cheie, precum educaţia, infrastructura, sănătate.

Cer, de asemenea, măsuri pentru a se opri exodul muncitorilor români.

Sebastian Metz, director general de companie germană: Companiile germane îoi iau angajaţi care locuiesc şi la 60 sau 100 de km depărtare de firmă, acest lucru este complicat dacă nu avem o infrastructură bună pentru că atunci oamenii ar pierde 2-3 ore pe drum. De aceea, banii se duc în alte ţări care din punct de vedere al infrastructurii sunt dezvoltate mai bine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri