Bădălău: Sper că Tudose rămâne premier. Nu văd altă soluție

Data actualizării: Data publicării:
180108_CEX_PSD_016 badalau_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, spune că Mihai Tudose ar trebui să rămână premier și că este „mai puțin important” dacă în Guvern rămâne sau nu Carmen Dan, ministrul de Interne. El avertizează că cei care vor să forțeze demiterea premierului trebuie să vină și cu soluții.

„Eu sper - și m-am rugat dimineață să ne lumineze Dumnezeu gândurile - să ieșim astăzi liniștiți cu un guvern și cu un partid solid, tocmai pentru a îndeplini ce le-am promis românilor, să le facem viața mai bună. Acest guvern se va numi și va rămâne guvern PSD”, a spus Niculae Bădălău.

Întrebat dacă Mihai Tudose ar trebui să rămână premier, nr. 2 din PSD a răspuns: „Eu sper că Mihai Tudose, că nu văd altă soluție”.

În ceea ce privește plecarea sau rămânerea în Guvern a ministrului de Interne Carmen Dan, Bădălău a spus: „Asta e mai puțin important pentru mine”.

„Cei care vor forța demiterea premierului trebuie să aibă și soluții. Eu voi fi pentru o soluție echilibrată. Eu sunt în tabăra PSD pentru echilibru și pentru un partid solid. O variantă ar fi ca partidul să găsească soluțiile cele mai bune să ducem la îndeplinire programul de guvernare. Nu interesează niciun cetățean cine cu cine se ceartă, ca persoană. Oamenii ne-au trimis și ne-au dat încrederea lor pentru a le face o viață mai bună”, a mai spus Bădălău, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Întrebat dacă Liviu Dragnea și-ar pierde autoritatea în partid, în cazul în care Tudose rămâne premier, Bădălău a răspuns: „Liviu Dragnea este președintele PSD”.

Întrebat despre scrisoarea pe care ar fi semnat-o 30 de lideri de organizații, prin care cer retragerea sprijinului politic pentru Tudose, Bădălău a spus: „Nu știu, dar nu e statutar așa ceva”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri