Băsescu: Au fost 3 milioane de români ascultați!

Data actualizării: Data publicării:
basescu cu ochelari

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că sunt mult mai multe persoane interceptate în perioada 2011-2015, la cererea procurorilor. Prezent într-o emisiune la Digi FM, Traian Băsescu a spus că socoteala avocatului de la Cluj care a făcut primul publică informaţia despre numărul interceptărilor este greşită. În realitate, pentru fiecare mandat de ascultare sunt interceptaţi, în medie, 10 oameni. Ceea ce înseamnă, spune fostul şef de stat, că numărul persoane ale căror telefoane au fost ascultate este de 3 milioane.

Atunci vin și spun: dacă e să facem o socoteală simplă, au fost 102.000 mandate aprobate în perioada 2011 - 2015 - cerute de procurori, nu de servicii. Spune autorul investigației că pe fiecare mandat sunt cel puțin trei persoane și face socoteala că ar fi fost ascultate 300.000 de persoane. Eu vă spun că socoteala e greșită. Oricare dintre noi vorbește, în medie, cu 10 persoane, are în agenda lui, eu am mii. Deci au fost ascultate, dacă spunem 300.000 cât au fost ascultate, ori zece, au fost 3 milioane de români ascultați”, a declarat fostul președinte la DigiFM.

Citiți și:  Peste 300.000 de români au avut telefoanele ascultate în 5 ani

Interviul integral de la DigiFM îl puteți urmări aici:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri