Băsescu, despre comisarul european al României: Nu exclud un joc murdar al unui individ ahtiat după funcții, gata să vândă pe oricine

Data actualizării: Data publicării:
Traian Basescu la Digi24
Traian Basescu la Digi24 Foto: captură TV

Traian Băsescu a vorbit la Digi24 despre numirea comisarului european din partea României. Fostul șef al statului spune că „ne-ar prinde bine” un schimb de portofolii cu Ungaria și că nu exclude „un joc murdar al unui individ ahtiat după funcții, gata oricând să vândă pe oricine”. Iar pe acest „individ” îl vom vedea în perioada următoare.

Întrebat dacă România poate pierde ceva cu amânarea desemnării unui comisar european, fostul șef al statului a confirmat: „Pierdem și nu exclud un joc murdar al unui individ ahtiat după funcții și gata oricând să vândă pe oricine, numai să mai primească o funcție”. „Individul o să-l vedem în perioada următoare”, a spus Traian Băsescu.

„Jocul murdar e făcut și în România și la Bruxelles. Nu pierdem portofoliul, dar poate, poate reușim să facem un schimb de portofolii cu Ungaria – transporturile cu comisariatul pentru extinderea Uniunii Europene, pentru că un portofoliu ca cel al Ungariei ne-ar prinde tare bine nouă, și nu Ungariei”, a mai adăugat fostul președinte al României.

Fostul șef al statului s-a referit, desigur, la perspectiva aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene: Propunerea României „nu a fost acceptată încă”

Guvernul demis al României a scăpat de sub control nominalizarea comisarului european pentru Transporturi. Comisia Europeană nu-l vrea pe Dan Nica la Bruxelles, a doua propunere făcută de guvernul Dăncilă, după ce a Rovanei Plumb.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar fi respins și a doua propunere a României pentru postul de comisar european, au precizat pentru Digi24 surse de la Bruxelles.

Solicitată să comenteze aceste informații, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a declarat pentru Digi24: „Pot confirma că Guvernul Român a trimis o scrisoare (7 octombrie - n.r.). Această scrisoare conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu fusese acceptat. Echipa Preşedintelui-ales al Comisiei este în continuare în contact cu ambele guverne (român şi maghiar - n.r.), iar procesul (de selecţie - n.r.) continuă”, a spus purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene. Ea a precizat că propunerea României „nu a fost acceptată încă”.

Citiți și: Băsescu, la Digi24: Viorica Dăncilă, un om politic experimentat, dar nu suficient de inteligent

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri