Băsescu, la Digi24: Viorica Dăncilă, un om politic experimentat, dar nu suficient de inteligent

Data actualizării: Data publicării:
basescu captura

Traian Băsescu a vorbit la Digi24 despre căderea guvernului în urma moțiunii de cenzură. Fostul șef al statului este de părere că de fapt, „guvernul a fost trântit de PSD”. Asta pentru că premierul nu a fost obișnuită să gestioneze „jocurile” din partid, deși Dăncilă „este un om politic experimentat, dar nu suficient de inteligent”.

Întrebat de Alina Manolache, realizatoarea emisiunii „24/7” dacă Viorica Dăncilă ar fi răsuflat ușurată că a scăpat de guvernare, ținând cont că în 2020 ar fi necesare 36 de miliarde de euro pentru o altă etapă de mărire a pensiilor și salariilor, Traian Băsescu a spus că nu, dimpotrivă. Ea este „un om politic experimentat”, dar nu a știut să gestioneze „jocurile” din propriul partid.

„Viorica Dăncilă este un om politic experimentat. S-a și văzut. În afară de erorile de exprimare, s-a văzut că e un om politic experimentat, nu suficient de inteligent însă să gestioneze toate jocurile politice. Nu e obișnuită să gestioneze jocuri în interiorul propriului partid. De fapt guvernul a fost trântit de PSD. Aripa Ponta, care provine integral din PSD, a avut un rol determinant. Cum putem spune că cele 17 voturi ale PMP-ului au fost cruciale pentru ca Dăncilă să cadă” a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Traian Băsescu acuză „o presiune incredibilă” asupra parlamentarilor PMP. El spune că au existat ameninţări la adresa unor parlamentari „direct de la PSD”, care ar fi ameninţat că afectează afacerile soţului unei femei parlamentar sau că o concediază pe soţia unui parlamentar de la PMP.

„Au recurs la cele mai murdare forme de presiuni asupra oamenilor PMP-ului, plus o propagandă publică”, a declarat Băsescu.

„Pe PMP a fost o presiune incredibilă, cu presiuni de genul „dacă nu votezi cu noi, îi tăiem afacerile soțului tău” sau, „dacă nu votezi cu noi, îți dăm afară soția din serviciu”... Amenințări venite direct de la PSD... Încă nu s-au făcut plângeri, de asta nu-mi permit să spun despre cine este vorba. Asta le-am spus și eu: „Măi omule, ți-a venit acasă, fă plângere.”, a mai adăugat fostul președinte al României.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri