Băsescu: La IMM-uri avem unul căruia i se spune „Pițiponcul”

Data publicării:
basescu conferinta pmp

Parlamentarii PMP boicotează audierile miniştrilor şi anunţă că nu vor intra nici în sala de plen la momentul votului de învestitură al Guvernului Tudose. Traian Băsescu şi-a retras parlamentarii PMP de la audierile miniştriilor şi a criticat în termen duri noul executiv şi miniştrii propuşi.


„Cea mai bună soluţie a fost să ne retragem de la audieri şi să nu participăm nici la şedinţa comuna de învestire a guvernului. Este un guvern profund incompetent, numai dacă ne referim la Cultură - e fostul şef de la Cancan, ca viceprim-ministru este omul care mergea la vânătoare cu Omar Hayssam, la IMM-uri avem pe unul care i se spune Piţiponcul. E un guvern care produce şoc şi groază”, a declarat Traian Băsescu.

Train Băsescu a mai spus că audierile sunt „o mascaradă”.

„S-au alocat 30 de minute în care candidatul bate câmpii 10-12 minute, 15 minute uneori, după care se pun întrebări, dar se colectează toate întrebările şi cele mai multe sunt de la PSD exact pentru a bloca răspunsurile pentru cei aflaţi în opoziţie”, a arătat Traian Băsescu.

De asemenea, el a mai spus că PMP nu vrea să „gireze acest guvern instalat de Iohannis, Dragnea şi Tăriceanu”.

„Cei care au năşit acest guvern, adică domnul preşedinte Iohannis, domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu, trebuie să poarte integral responsabilitatea a ceea ce va urma”, a subliniat Băsescu, citat de News.ro.

Totodată, în eventualitatea că „acest guvern ajunge până în 2019”, când România va deţine preşedinţia Consiliului UE, Traian Băsescu se întreabă: „Cum o fi cu filosoful Fifor să discute cu miniştrii economiei din UE?”

În anul 1994, Mihai Fifor, avizat pentru Ministerul Economiei, a absolvit Facultatea de Litere şi Istorie, specializare Filosofie, la Universitatea Craiova, iar în 1995 a urmat Masterul în „Literatura română”.

Și PNL va vota împotriva Guvernului Tudose. Decizia a fost luată înaintea începerii audierilor din comisii, la o întâlnire între parlamentarii liberali şi preşedintele partidului. „Partidul Național Liberal va vota împotriva învestirii. L-aș putea califica ca cel mai slab guvern, cu oameni care nu au expertiza necesară, nu au pregătirea, statutul și profilul pentru a putea gira ministerele pentru care au fost propuși”, a spus Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri