BUSINESS CLUB. Posturi călduțe cu recomandare de la partid

Data actualizării: Data publicării:
170225_PSD_MITING_TARGOVISTE_24_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Puterea îşi aranjează apropiaţii cu posturi călduţe, plătite cu bani grei. Fostul soţ al ministrului Lia Olguţa Vasilescu, Ovidiu Wlassopol, a fost numit prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi acum aduce o întreagă gaşcă de oameni care gravitează în jurul PSD.

În poziţia de consilier a fost pusă o persoană numită Monica Mişa. Numele spune tot - e soţia ministrului de finanţe Ionuţ Mişa.
În ASF lucrează şi actuala soţie a lui Wlassopol.
Tot consilier este şi un domn care a lucrat la celebra „doişiunsfert”, fără experienţă în domeniul financiar, scrie profit.ro.
Şi poate că ai mai putea să treci cu vederea astfel de numiri, pe poziţii de consilieri, dar, sunt puşi în funcţii importante oameni fără pregătire. De pildă, în fruntea Direcţiei pentru protecţia consumatorului din ASF este pusă Ioana Cazacu. E un om fără pregătire în domeniul financiar, nu are legătură cu pensiile sau asigurările. Dar e fina lui Victor Ponta şi a ocupat mai multe poziţii în statul român, inclusiv ca secretar de stat. Fără legătură cu economia, evident. Însă va ajunge la ASF la un salariu de 30 de mii de lei pe lună.
Chiar şi Wlassopol, la audierile sale din parlament, înaintea numirii la ASF, a dovedit că are mari lacune în asigurări şi pieţe de capital. Şi a ajuns al doilea om în Autoritate.
În acest an, companiile în care statul este acţionar au fost populate în Consiliul de Administraţie cu tot felul de oameni a căror singură recomandare este că sunt protejaţi de PSD şi de ALDE.
Astfel, în CA-ul TAROM a ajuns un vânzătoar de telefoane din Giurgiu, un fost şef de ocol silvic a aterizat în board-ul unei companii energetice, iar pe la Hidroelectrica ajunseseră editori de imagine.
La fel s-a întâmplat şi cu diversele autorităţi. Dumitru Chiriță, electrician, dar cu carieră lungă de sindicalist şi deputat PSD, câțiva ani chiar cu acest cumul, a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energetic. La numirea în Parlament, preşedintele Comisiei de industirii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a fost întrebat ce îl recomandă pe Chiriţă pentru post şi a spus că e bun român.
Una dintre primele decizii luate de Chiriţă ca şef al ANRE a fost să îşi facă un cabinet al preşedintelui. Adică să formeze un corp de consilieri. Adică să facă angajări. Pe ce criterii vă lăsăm pe dumneavostră să ghiciţi...

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri