C.P. Tăriceanu: Mă dezamăgește profund atitudinea ambasadei americane

Data publicării:
taricenau

Călin Popescu Tăriceanu a avut un discurs critic la adresa ambasadorilor străini la Bucureşti care îşi exprimă îngrijorarea privind respectarea independenţei Justiţiei şi a statului de drept. Liderul ALDE îi acuză pe americani că îşi fac afacerile în România, cu sprijinul DNA.

„În România s-a creat un sistem paralel de putere”, a spus Tăriceanu, care a mai afirmat că anumite „forțe încearcă cu disperare să-și păstreze pozițiile obținute în ultimii zece ani”.

„Sigur că nu pot să nu fac o referire directă la atitudinea unor ambasade și ambasadori. Mă surprinde și mă dezamăgește profund atitudinea ambasadei americane, pentru că și eu, ca și alți români, am privit cu admirație și la o Americă care este prin esență țara libertăților. Dacă un demnitar român ar promova o firma românească ar fi imediat acuzat, bineînţeles, de trafic de influenţă. Dar ambasadele străine au văzut că nu există aliat mai bun în acest demers al lor de a-şi promova firmele şi interesele lor decât DNA-ul. Ei nu mai au nevoie să mai facă altceva decât să vină pe această piaţă în care toate firmele româneşti au fost decapitate, toţi au fost trimişi la plimbare, nu mai există o firma importantă de lucrări publice românească, toate contractele de lucrări publice sunt câştigate de firmele străine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri