C. Pîrvulescu: Klaus Iohannis poate să nu propună un premier de la PSD

Data actualizării: Data publicării:
pirvulescu

Politologul Cristian Pîrvulescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că „sunt foarte multe elemente care par să sugereze” că Sorin Grindeanu va fi înlocuit de partid.

„Chiar dacă va fi un vot politic mâine, în care se va decide că i se va retrage încrederea, lucrurile rămân complicate. Parlamentul a votat Guvernul. Doar o procedură parlamentară ar putea duce la demiterea sa. Mai precis, o moţiune. Varianta sugerată inclusiv de doamna Firea era a retragerii miniștrilor din Guvern, așa cum s-a întâmplat în 1999. Dar demiterea premierului e imposibilă. Poate fi revocat de Parlament prin vot sau își prezintă demisia. Nu pare convins că-și va prezenta demisia”, a spus Cristian Pîrvulescu.

Politologul a adăugat că, dacă Sorin Grindeanu pleacă de la Palatul Victoria, atunci președintele Klaus Iohannis nu e obligat să propună un premier de la PSD.

„După toate probleme pe care PSD le-a avut cu OUG 13, legitimitatea electorală s-a disipat. Ne putem aștepta ca președintele Iohannis să joace o carte. După vizita din SUA, are toate argumentele să joace această carte”, a subliniat el.

Cristian Pîrvulescu a mai spus că „de la început au fost nemulțumiți mulți lideri de orezența lui Sorin Grindeanu, era un lider fără sprijin”.

„Aparent, Liviu Dragnea decide cine e premier în funcție de legăturile de loialitate personală. Pentru astfel de lucruri, Trump e acuzat de obstrucționarea justiției. Nu loialitatea e problema, ci respectarea interesului național, care e dincolo de interesul PSD, oricât de serios ar fi”, a concluzionat politologul.

Liviu Dragnea i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu membri din Executiv, luni seară, la sediul partidului din Băneasa. Liderul PSD ar fi amenințat că îi retrage sprijinul politic, fiind nemulţumit de întârzierile în aplicarea unor măsuri din programul de guvernare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri