C.T. Popescu: Ce să înţelegem din această poză? Că l-a rezolvat doamna Dăncilă pe domnul Juncker

Data actualizării: Data publicării:
dancila juncker crop 1

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ceilalţi membri ai Guvernului, el declarând că Guvernul român este pregătit pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Totodată, el şi-a exprimat speranţa că România va fi primită în Schengen în mandatul actualei Comisii. La momentul sosirii la sediul Comisiei Europene – Berlaymont – șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker i-a pupat mâna premierului Viorica Dăncilă. Într-o altă fotografie, Juncker o ţine de mână pe Viorica Dăncilă.

"Ce să înţeleagă românul din această poză?

 

Că, folosindu-şi farmecul personal, Viorica Dăncilă l-a ameţit pe domnul Junker, astfel încât domnul Juncker bagă şi scoate - bagă România în Schengen şi scoate România  din MCV. Aşa se gândeşte - a aranjat doamna. Chestia asta a funcţionat decenii în România.

La Securitate se numea brichisire, a brichisi pe cineva, să-l faci favorabil cauzei ţărişoarei prin diverse metode. Brichisire e cuvânt din jargonul Securităţii, a fost folosit de pildă generalul Pleşiţă. 

Brichisire - prin mijloace specifice, cum ar fi un vin special cu care se zice că a fost convins Hruşciov de către Gheorghiu - Dej să accepte retragerea trupelor sovietice din România, apoi fete folclorice care erau aduse şi ele pentru a contribui....

Asta să înţeleagă românul – că doamna, pentru cauză, pentru ţară, a făcut ea într-un fel - bănuiesc că dă nişte bani pe machiajul ăsta - să înţelegem că l-a rezolvat doamna Dăncilă pe domnul Juncker", a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu fotografia în care cei doi au fost fotografiaţi ţinându-se de mână.

Citiți și: 

Cum se explică noul curaj al Vioricăi Dăncilă. C. T. Popescu: Simte că Dragnea sângerează

CTP: Dacă noi ne ducem în șanț față de UE, Transilvania nu va face asta!

CTP: S-a săturat Iohannis de penali? I-aș da un colebil. Să acționeze dacă s-a săturat

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri