C. T. Popescu: Cel care va conduce România de peste câteva zile va fi Liviu Dragnea

Data publicării:
ctp prelipceanu dragnea

După discursul de învingător al lui Liviu Dragnea, Cristian Tudor Popescu spune că liderul PSD şi-a lăsat deschide ambele căi: cea în care el va fi propunerea de premier şi cea în care va nominaliza pe altcineva. „Aceasta pregătire are mai mult sens dacă alta va fi persoana, nu dânsul. Dar poate fi şi dânsul. Cred că altcineva va fi premierul PSD”, spune jurnalistul. Şi, în acelaşi timp, remarcă faptul că viitorul şef al Guvernului va merge la Palatul Victoria obligat să respecte toate obiectivele prezentate de Liviu Dragnea. În concluzie, spune Cristian Tudor Popescu, Liviu Dragnea este cel care va conduce, efectiv, România în perioada următoare.

Cristian Tudor Popescu: „Este de apreciat capacitatea domnului Dragnea de a-şi menţine, până în ultimul moment, deschise toate posbilităţile. Discursul, aşa cum, a fost structurat, poate fi folosit, tot acest discurs al domnului Dragnea poate fi folosit ca întărire şi ca argument dacă domnul Dragnea nu va fi propunerea PSD pentru premier. Şi, la fel, dacă domnul Dragnea va fi, acelaşi discurs poate fi folosit ca întărire şi promovare a ideiii ca domnul Dragnea să fie premier. Faptul că prezintă atât de detaliat acest program de guvernare... A mers, aţi văzut, până la Hepatita C F3, şi a şi explicat: gradul de fibrozare al ficatului 3. A mers până la cifre, 1.450, tichetul de vacanţă, medicamentul ce va fi compensat. Foarte adânc detaliat. Aşa ceva, în retorică şi în cinema se numeşte efect de real. Când ai spus fibroză grad 3, asta plauzibilizează tot discursul. Se mai face asta cu zecimalele. Când pronunţi cifre şi spui: virgulă 63, credibilitatea a ceea ce spui creşte prin această precizie.

Tipul ăsta de discurs al domnul Dragnea care arată că de mâine se poate apuca de treabă, până la amănunt în ceea ce prioveşte guvernarea, dă un mesaj lipsit de orice ambiguitate. Cel care va conduce România începând de peste câteva zile va fi Liviu Dragnea. Indiferent dacă o va face din funcţia de premier sau din funcţia de preşedinte al partidului. Dacă altcineva este desemnat,. Propus de PSD domnului Iohannis, acela vine având deja în cârcă acest discurs al domnului Dragnea până la fibroză de gradul 3. N-a vrut să mai lase marjă de joc, de iniţiativă, persoanei care l-ar înlşocui, n-ar fi dânsul acolo. Adică: dom'le, dumneata ai lucrurile foarte clare, precizate, nu faci altceva decât să le pui în aplicare. Atenţie!. Aici nu a fost votat guvernul, a spus domnul Dragnea. Pe buletinele de vot scrie PSD. Şi, deci, noi răspundem, eu răspund, partidul, pentru acţiunile guvernului. Sigur că acţiunea executivă e acolo, dar ăsta e un guvern politic. Din nou un mesaj care spune foarte clar că acest guvern va fi condus de Liviu Dragnea.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri