C.T. Popescu, despre Șerban Nicolae: Suferă că nu trăiește înainte de 89

Data publicării:
serban nicolae (2)

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat că cei care i-au criticat amendamentele depuse la legea grațierii „fie sunt foarte proști, fie sunt ticăloși”. Acest răspuns, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu, arată că social-democratul regretă din „adâncul sufletului că nu a prins societatea de dinainte de 89”, perioadă în care cei care criticau partidul sufereau consecințe serioase, iar presa era o anexă a partidului. 

Nu știu ce vârstă are acest ins. Probabil sub 50 de ani. Echivalentul la ce a spus este „altă întrebare”, al lui Iordache. Și echivalentul ambelor adică „proști-ticăloși-Nicolae și altă-întrebare-Iordache” este „hai sictir”. Oamenii ăștia, domnul ăsta, cu toate că e destul de tânăr, se vede clar cum regretă din adâncul sufletului că nu au prins societatea de dinainte de 89. Nu le vine să creadă. Cum domne adică? Vorbesc eu, Șerban Nicolae, liderul senatorilor, și voi îndrăzniți să mă contraziceți? În loc să vă adăpați? În loc să vă notați? Era minunat pentru acest domn înainte de 89. Ce făcea presa înainte de 89? Cuvânta tovarășul cel mare, dar și tovarășii de la județ, de partid, care deschideau gura de două-trei ori și așa zisul ziarist trebuia să noteze în carnețel nu să pună întrebări stupide, proaste și ticăloase. Era ordine domne atunci. Se vede suferința. Omul ăsta suferă sincer că nu trăiește în perioada de dinainte 89. Trebuie să stea în dezordinea asta în care își permit ăștia să-i pună întrebări, tot felul de așa ziși jurnaliști pe care îi disprețuiește din tot sufletul. De fapt Ion Iliescu este părintele multor lucruri din țara asta, dar li părintele acestei atitudini. Ia să vedem ce-i cu băieții ăștia de la presă de acolo?- Mi-l amintesc prin 90.  Presa și în general societatea civilă, oamenii care pun întrebări, trebuie să fie o anexă a partidului, nu să vină ei cu tot felul de întrebări așa din capul lor. Asta este suferința domnului ăsta Nicolae, preocupat cu grațierea infractorilor. Dacă încerca cineva înainte de 89 așa ceva, era dat afară imediat, suferea consecințe pe toate planurile, dacă nu era și arestat. Într-un fel trebuie să zică cineva și domnul: adică băi, nu vedeți cine sunt eu? Voi sunteți niște proști și ticăloși”, a spus jurnalistul la Digi24 TV. 

După ce a fost criticat pentru amendamentele depuse la legea grațierii prin care ar urma să beneficieze de grațiere și cei condamnați pentru fapte de corupție, inclusiv pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu, Șerban Nicolae a spus că nu le va retrage, chiar și dacă partidul îi va cere acest lucru, pentru că le-a depus în calitatea lui de senator. De asemenea, senatorul PSD a spus referitor la aceste critici că „avalanșa de inepții este inepuizabilă”. 

„Nu se pune o asemenea problemă și nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să-mi retrag niște amendamente. Cel mult poate decide să le respingă, parlamentarii PSD să nu susțină Am văzut foarte multe speculații pe tema asta, deși e destul de greu, pentru că avalanșa de inepții este inepuizabilă și mi-e foarte greu să tot găsesc argumente, să tot explic de ce oamenii sunt fie foarte proști, fie foarte ticăloși. Nu am făcut nicio propunere în calitate de lider PSD, nicio propunere în calitate de președinte de comisie, ci în calitate de senator. Imaginația unora e foarte bogată, probabil că au foarte mult timp la dispoziție", a mai spus liderul senatorilor PSD. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri