C.T. Popescu explică de ce Olguța Vasilescu și Ilan Laufer au fost refuzați de Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că se pot găsi motivații pentru respingerea tututor propunerilor de miniștri din Guvernul Dăncilă 2. Întrebarea, mai spune jurnalistul, este ce va face acum Liviu Dragnea cu Lia Olguța Vasilescu, rămasă fără funcție de ministru.

Cristian Tudor Popescu: „Ar fi trebuit să respingă mult mai multe propuneri de miniștri, nu numai două. De pildă, l-a respins pe dl Laufer, care a mai fost de curând în Guvern și a fost dat afară, dar avea aceeași motivație să-l respingă pe dl Leș, care a fost numit în locul lui Mihai Fifor la Apărare. Și dl Leș a fost dat afară dintr-un guvern recent PSD.

De asemenea, putea să-l respingă pe dl Breaz, la Cultură. Matematica sigur că face parte din cultură, dar dl Breaz nu are nici cea mai mică experiență în materie de management cultural. Când preluăm președinția UE, nu mai existau în această țară niște oameni cu pregătire a administrării culturii? Iată, motivații.

Citește și Cine sunt păpușarii din umbră ai lui Dragnea și pe cine vor plecați din România

Se pot găsi motivații pentru toți cei care au fost numiți acolo, pentru respingere. Dl Iohannis a ales doi. Efectul va fi de imagine, adică trebuia să facă ceva, mai ales după ce i-a mai dat o șansă PSD-ului cu d-na Dăncilă, ceea ce electoratul său nu a uitat. Acum, trebuia să facă ceva. I-a ales pe aceștia doi. În locul lor, vor fi puși fără niciun fel de problemă alții.

Întrebarea este ce va face dl Dragnea cu d-na Vasilescu, pentru că înapoi la Muncă nu o mai poate pune. Să vedem unde o va pune în această situație. D-na Vasilescu a fost prezentată ca jolly-jokerul absolut al Guvernului Dăncilă, poate să fie pusă în orice funcție.

PSD are o soluție și aici: îl pune pe Ilan Laufer la Transporturi și pe d-na Olguța la Dezvoltare. Orice ministru din Guvernul Dăncilă e interșanjabil. Nu are nicio importanță cine sunt miniștrii. Pe vremea lui Ceaușescu știam cine sunt miniștrii? Aceeași situație e și acum. Dl Dragnea, împreună cu camarila sa restrânsă, care nu face parte din Guvern în general, va conduce.

Război politic e mult spus. E o mișcare pe care nu avea cum să nu o facă dl Iohannis. Dacă acum nu respingea pe nimeni, pierdea și mai mult decât pierde în imagine în fața electoratului său, prin desele sale în acest – cum îi ziceți dvs – război.”

Citiți și: Un guvern reșapat și o decizie care complică răfuiala din PSD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri