C.T. Popescu: Greșelile grave ale lui Dragnea, care l-au făcut nefolositor pentru PSD

Data publicării:
PACHET_LD_180310_dragnea_ura_inquam_photos_octav_ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a exercitat puterea discreționară în partid imediat după victoria în alegeri, iar ceilalți „grei” din partid au tolerat acest lucru câtă vreme Dragnea mai era folositor, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu. A făcut însă niște greșeli care i-au determinat pe contestatarii săi să reacționeze prin scrisoarea publicată astăzi.

„Începând cu victoria în alegeri, dl Dragnea și-a exercitat din primul moment puterea discreționară. Acel prim moment a fost numirea lui Sevil Shaiddeh. Nu a consultat pe nimeni, întreg partidul nu a știut până în ultima clipă cine va fi premier. De atunci, nu a făcut decât să încerce să exercite această putere personală de fiecare dată - și numirea celorlalți doi premieri, și în diversele acte de guvernare, fără să se consulte cu ceilalți.

Câtă vreme dl Dragnea nu scăzuse destul în sondaje și încă considerau că le mai poate fi pus în față în vitrina partidului, au mestecat între dinți ce au avut de spus și Tudose și Grindeanu, și Firea, Ţuţuianu și alții”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, liderii PSD au decis să reacționeze după declarațiile lui Dragnea privind presupusa tentativă de asasinat.

„Cred că în momentul în care Dragnea a venit să ne povestească cum au vrut să-i ai gâţii cei patru gâzi. În acel moment, imaginea lui Dragnea, până și pentru ultimul pesedist, nici cel din urmă pesedist dedicat nu a crezut în acea bazaconie cu care a ieşit Dragnea pe piaţă. Din acel moment, imaginea lui a scăzut exponențial și a venit povestea cu lovitura de stat, o aberaţie pentru Dragnea. A fost pur și simplu îngust la cap, nu și-a dat seama că și ultimul pesedist o să mustăcească, o să se tragă de barbă uitându-se la asta cu lovitura de stat”, a spus jurnalistul.

„Acestea au fost greşelile grave ale lui Dragnea, care l-au coborât în imagine, făcându-l nefolositor, vulnerabil și nefolositor pentru partid”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:

C.T. Popescu: Scrisoarea „nu înseamnă renunțarea la vechile năravuri ale PSD. Spune că Dragnea a sărit calul prea mult”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri