C. T. Popescu: Indiferent de ce se întâmplă la CEx, PSD pierde masiv

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Indiferent de deciziile luate astăzi în Comitetul Executiv al PSD, partidul aflat la guvernare „pierde masiv”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24. Jurnalistul a adăugat că, după șase ore de discuții, „absența știrii e de rău”. El a exemplificat și posibilele scenarii care ar putea avea loc după ședința CEx și efectele lor.

Deocamdată nu e niciun spectacol. Nu vede nimic, oferă spectacol doar diversele știri pe surse. Ce se întâmplă înăuntru nu se vede, dar ceva putem spune. Indiferent ce se întâmplă acolo PSD pierde. Pierde masiv. De ce? Cât a trecut de când dl. Tudose a călcat detonatorul. Trei zile? Trei zile în care criza nu a fost rezolvată. Trei zile de când dl. Dragnea nu a reușit să-l convingă pe Mihai, pe Mihăiță, la care ține, să-și vine în fire și 'să guvernăm'.

E de bănuit că se întâmplă lucruri. N-au ieșit după o oră. După șase ore niciun rezultat. No news, bad news. Absența știrii e de rău.

Cu ce se poate ieși din spectacolul ăsta? PSD pierde în toate variantele.

- Tudose își dă demisia. Asta poate fi justitificat imediat de Dragnea cu vorbe de genul: tovarășul Tudose și-a pierdut mințile, a avut un moment de rătăcire. Și în felul ăsta să mai repare imaginea în ochii pesediștilor de rând. Dar în situația asta se va duce cu hârtiuța la Iohannis. A spus deja că nu mai vrea să se ducă a treia oară. Umilința e uriașă. Nu e în stare marele PSD cu Dragnea în frunte să mențină guvenarea... Dl. Iohannis poate să joace foarte multe lucruri. Mai multe decât după Grindeanu. El îi punea urmașului lui o armă letală: nu va putea fi demis prin moțiune de cenzură. Dl. Tudose știe că nu poate fi dat afară. Spre deosebire de Grindeanu, el a spus că își va da demisia. Iar dl. Iohannis va spune PSD-ului: n-ai fost în stare să guvernezi, fără ca opoziția să tragă vreun glonț în țintă. Cu ce răspundea acum zece luni dl. Dragnea? Că ia în considerare să meargă la suspendare. Mai poate să deschidă gura dl. Dragnea în direcția suspendării lui Iohannis? Ar intra și mai mult în grotesc. Dl. Iohannis poate să împingă lucrurile și până la alegerile anticipate, în care probabil PSD va câștiga, dar cu siguranță nu mai câștigă cu același scor. Va fi un sor negociabil și se va încheia epoca Dragnea.

- dacă dl. Tudose nu-și dă demisia:

1. Nu se întâmplă nimic. Nu-și dă nimeni demisia și vor spune că partidul a ieșit întărit. N-a ieșit întărit, se va fac de râs monstruos.

2. Se cade la o tocmeală. Rămân unii, pleacă ceilalți. Cel mai mult de pierdut are dl. Dragnea. Orice demisie a unui ministru va fi o înfrângere pentru dl. Dragnea.

3. Sunt acceptate toate cererile domnului Tudose. În aceste condițiie epoca Dragnea s-a încehiat. Nu înseamnă că va veni la conducerea PSD dl. Tudose, nu, va rămâne la guvernare. Din acel moment va guverna. Iar dl. Dragnea va rămâne ca un copac tăiat de la rădăcină care încă n-a căzut. O să vedem cine o să-i dea bobârnacul.

Asta este situația pentru PS-Dragnea. Prea-Sfințitul-Dragnea.”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri