CTP: La primele vorbe româneşti ale lui Tusk, lumea şi-a dat seama cât de ridicol a fost Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu, la digi24_septembrie 2015

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a remarcat, la Digi24, preocuparea oficialilor europeni de a comunica, prin discursurile de la Ateneu, nu doar cu cei prezenţi în sală, ci cu toţi românii: "Acea menţionare a Daciei 1300, într-un discurs în limba română de către Donald Tusk te duce până în satele din România".

Jurnalistul a remarcat, totodată, lungimea discursului Vioricăi Dăncilă, dar şi maniera lui Călin Popescu Tăriceanu de a-şi masca discursul anti-european de până acum, vorbind în engleză, în condiţiile în care Donald Tusk a ales să transmită un mesaj în limba română.

Citește și ”Ce pregătesc Dragnea și Vâlcov pentru 2019 ne va costa scump pe toți”

„Cred că este într-adevăr un moment crucial, această expresie folosită de mulţi înainte de această întâlnire şi în timpul ei, cred că îşi are acoperirea în totalitate.

În seara aceasta românii au putut să vadă cum arată monştrii de la Bruxelles, aşa cum au fost demonizaţi de Dragnea şi echipa lui, o să-i spun echipă în seara aceasta, pentru că s-au întâmplat lucruri mult prea importante si frumoase.

Au vorbit Antonio Tajani, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, au vorbit într-un mod care m-a surprins, mă aşteptam fireşte la un interes pentru Romania în acest moment al conducătorilor UE, dar nu mă aşteptam la atâta preocupare în a comunica nu numai cu sala de la Ateneu, cu toţi românii care s-au uitat la tv.

Acea menţionare a Daciei 1300, într-un discurs în limba română de către Donald Tusk te duce până în satele din România.

Faptul că fiecare dintre vorbitori s-a pregătit, a ales nişte citate din mari personalităţi culturale ale României, că şi-au adaptat discursul pentru ţara noastră, puteau foarte bine să rostească nişte alocuţiuni uscate în limbă de lemn, nu au făcut-o.

Ce arată asta? Că UE are nevoie de România în acest moment pentru că trece prin momente foarte dificile şi România chiar poate fi de folos în cel mai înalt grad Uniunii Europene.

De aceea au făcut toate acestea.

Sigur că este un soi de campanie de şarm, încearcă se ne câştige, dar simplul fapt că au făcut asta, că s-au gândit să facă asta înseamnă că România contează pentru ei. Pe mine mă face să vibrez după multă vreme de când am văzut discursuri politice interne şi externe.

Nimeni nu a simtiti lipsa lui Dragnea, cred că toată lumea s-a gândit ce avea să caute Dragnea într-un asemenea context.

Mă întreb cum va mai putea rosti Dragnea nişte discursuri ca acelea - vom face noi cum vrem noi, nu cum vrea Bruxelles-ul.

Tăriceanu a găsit o formulă cât se poate de nefericită, s-a apucat să vorbească în limba engleză pentru a-şi masca discursul alba - neagra cu care încerca să-şi menţină discursul anti european de până acum şi în acelaşi timp să se dea european vorbind în engleză.

La auzul primelor vorbe româneşti ale lui Donald Tusk toată lumea şi-a dat seama cât de ridicol a fost Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, doamna Dăncilă a repetat de nu ştiu câte ori - <calea europeană este ireversibilă>, <România în Europa, nu se poate altfel>.

Uitaţi-vă la dimensiunile discursului, cel mai mare de până acum. Mă întreb dacă i l-a aprobat Dragnea la asemenea dimensiuni.

Va fi un moment care va influenţa, după părerea mea, anul electoral în România”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri