C. T. Popescu, la Digi24: Preşedintele a discreditat ideea de referendum, seriozitatea şi importanţa demersului

Data actualizării: Data publicării:
iohannis presidency

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 modul "colocvial, neoficial, lejer", în care preşedintele Klaus Iohannis a comunicat că este "aproape" hotărât să convoace referendumul în 26 mai. "Cum să comunici în felul acesta un lucru de o importanţă crucială?", a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia gazetarului, faptul că preşedintele a făcut acest anunţ la un festival de film documentar, nu într-un cadru serios, într-o conferinţă de presă susţinută la Cotroceni, discreditează ideea de referendum şi seriozitatea demersului.

"Era la un festival de film documentar, avea un public de siguranţă, erau şanse minime să fie fani PSD la genul acesta de manifestare - în general nu sunt fani PSD, era o manifestare de film documentar. Am văzut cum a comentat despre festival. Are tot atâta treabă cu documentarul cum am eu cu Mitropolia, şi, deodată spune: apropos, dacă tot sunt aici, să vă zic ceva, am aproape de gând să fac un referendum.

Cum să îl comunici ca pe un apropos la o întâlnire la un festival de film documentar?

Asta se face la Cotroceni, la pupitru, cu steagul în spate, şi spui ferm: Voi lansa referendumul în 26 mai!

Trebuia să o facă în conferinţă de presă, în mod serios.

Anunţul în acest cadru neoficial, lejer, cu acest aproape pus acolo a discreditat ideea de referendum, seriozitatea şi importanţa lui.

Dacă nu este sigur, nu avea decât să tacă", a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia gazetarului, dacă preşedintele va veni şi va spune că nu face referendum, va transmite o impresie de neseriozitate peste care nu se va putea trece: "Aşa dezamăgeşti pe toată lumea, dai impresia de neseriozitate. Şi aşa a făcut-o prost, modul colocvial, neoficial şi nesigur în care a anunţat dăunează acestui referendum din start", a spus Cristian Tudor Popescu. 

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este „aproape hotărât” să convoace un referendum pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. Preşedintele a adăugat că mai este nevoie de o analiză profundă, una care de altfel a și început la Palatul Cotroceni.

„Acest aproape mi se pare straniu, nu înţeleg de ce îl utilizează preşedintele, într-o astfel de chestiune care, de altfel, datează de doi ani”, declara, marţi, la Digi24 gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri