C.T. Popescu: Moțiunea este incorectă din punct de vedere logic

Data actualizării: Data publicării:
ctp 27 octombrie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că moțiunea de cenzură, citită în Parlament duminică, este un lucru incorect din punct de vedere logic pentru că Sorin Grindeanu a fost învestit în funcția de premier de Parlamentul României, nu de PSD, iar regula democratică este că cel care te-a numit este și cel care te revocă din funcție.

„O să vedem ce se va intâmpla miercuri, au funcţionat mecanismele de mobilizare a PSD. Miercuri se pot întâmpla alte lucruri, s-ar putea să se întârzie votarea moţiunii pentru că există nişte obiecţii cu privire la constituționalitatea moţiunii. Ar trebui mai multe argumente pentru votarea moţiunii”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

„Această moţiune conţine nişte cuvinte, după cum a spus domnul Dragnea, cuvinte care n-au nicio importantă şi este şi un lucru incorect din punct de vedere logic. Grindeanu respectă reguli democratice la rigoare. Le respectă pentru că nu a fost numit în funcţia de prim ministru de PSD sau domnul Dragnea, a fost învestit de Parlamentul României, iar o regulă democratică spune că cel care te-a numit e şi cel care te revoca, deci moţiunea de cenzură este mijlocul democratic pentru a schimbă acest guvern în condiţiile în care PSD consideră că acest guvern nu mai corespunde”, adaugă Cristian Tudor Popescu.

„(...) Miercuri are loc execuţia după reguli democratice. Este o probabilitatea foarte mare că această moţiune să treacă şi domnul Grindeanu cu Ponta şi domnul Jianu să plece. Există şi şanse mici că domnii Grindeanu şi Ponta să mobilizeze parlamentari PSD care au câte un cui impotriva lui Dragnea, aceştia există”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Domnul Grindeanu şi Ponta pot să-i identifice pe aceşti nemulţumiţi şi să le ofere imaginea grupului pe care l-ar putea constitui, să fie conştienţi, să se adune destui să pună în dificultate moţiunea de cenzură”, a precizat jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri