C. T. Popescu povestește un episod cu Adrian Năstase și SRI

Data actualizării: Data publicării:
ctp vrum vrum

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a povestit o întâmplare amuzantă despre un caz de informare a Serviciului Român de Informații despre el, care a ajuns la premierul de la acea vreme Adrian Năstase. Fraza „are Harley Davidson și-i place să meargă cu el pe contrasens” era să-l pună în încurcătură pe jurnalist.

Presa a fabricat binomul, care face... nu face dom'le nimic. Sunt o grămadă de inși care iau bani degeaba. Să vă spun o chestie. Era în perioada domniei lui Adrian Năstase, când umbra lui acoperea toată țara. Și stau de vorbă cu dl. Năstase, pregăteam o întâlnire la Clubul Român de Presă. Și discutând de una alta vine vorba și zice 'Dar n-aveți gusturi rele', 'La ce n-am, domnu' prim-ministru?', 'Păi Harley Davidson!', 'Ce Harley Davidson? Nu am carnet de conducere a motocicletei', 'Ei, domnu' Popescu, asta ziua, noaptea știm... vă luați Harley Davidson și mergeți cu 120 pe Kiseleff', 'Cine v-a dat această informație?'. A fost sincer cu mine: SRI”, a povestit Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară.

Asta era ceea ce numesc dânșii 'sursă deschisă'. Sursele deschise sunt posturile de televiziune, presa, asta e sursă deschisă”, a adăugat jurnalistul.

El a relatat mai departe de unde a pornit această informație.

O fată a venit la mine să facă un interviu pentru o revistă. Eu aveam pe masă un stilou Harley Davidson, știți că are o serie de parfumuri, de stilouri, de obiecte care sunt cu marca celebră Harley Davidson. Ăsta era în formă de piston de motocicletă Harley, pe care l-am primit cadou de la primarul din Nazaret. Și scrie fata în introducerea la interviu, nici măcar nu era vorba de ce spusesem eu, de una de alta despre mine, după care scrie: 'are Harley Davidson și-i place să meargă cu el pe contrasens'. Făcuse și ea o metaforă în legătură cu stiloul ăla al meu și modul în care scriu. Ei bine, acea frăzuță a fetei s-a transformat într-o informație - cum ar zice domnu' Iliescu: o inforrrrrrrmație - pentru premierul României, care mi-o servea cu simpatie, că am gust”, a povestit Cristian Tudor Popescu.

Și asta este mult din activitatea acestui teribil, neguros, tenebros SRI. Iau și ei de colo din dincolo, c-o fi c-o păți și justifică o leafă. De aceea deplasările la plaja fină își găsesc răspunsul”, a mai spus jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri