C.T. Popescu: Respingerea Adinei Florea era de bun simț. Probabil că PSD va spune că e un act de misoginism

Data actualizării: Data publicării:
ctp teorie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea ministrului Justiției de numire a procurorului Adina Florea la conducerea DNA, la o zi după ce i-a respins pe Lia Olguța Vasilescu și Ilan Laufer pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării.

„Probabil că e un nou act de antisemitism sau de misoginism al d-lui Iohannis, cred că așa va reacționa PSD la decizia șefului statului, având în vedere faptul că declarațiile d-lui Laufer de aseară sunt susținute de PSD prin vocea secretarului său general, Codrin Ștefănescu”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul făcea referire la o declarație controversată făcută aseară de Ilan Laufer, care spunea că respingerea sa de către Klaus Iohannis e „un act de antisemitism”. Controversata sa declarație a fost respinsă de Administrația Prezidențială și criticată de mai multe asociații ale evreilor din România.

„Dincolo de acest aspect, respingerea d-nei Florea era de bun simț. Prestația d-nei Florea în fața CSM a fost lamentabilă. O persoană care se declară neindependentă în exercitarea meseriei de procuror nu are ce căuta într-o astfel de funcție. Dincolo de aspectul tehnic, această doamnă în mod evident nu se califica pentru un asemenea post”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„De altfel, simțind probabil că nu are șanse, d-na Adina Florea a jucat la două capete și acum este la secția aceea specială de investigare a magistraților”, a adăugat jurnalistul.

Citiți și: 

CTP: Ilan Laufer s-a autodetonat în direct, a comis un act de terorism de partid împotriva României

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri