Candidați la locale cercetați penal

Data publicării:
stampila buletin de vot foto roaep ro-4

Cristian Popescu Piedone şi-a anunţat noua candidatură pe reţeaua de socializare. Şi asta, în ciuda faptului că e cercetat penal pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv, iar la finalul anului trecut anunţa că se retrage din politică.

„Astăzi am făcut un pas care nu mi-a fost ușor: mi-am depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4. (...) M-am gândit mult în ultimele luni la cine sunt și ce sunt eu capabil să ofer mai departe comunității care mi-a arătat atât de multă încredere. M-am gândit cum îmi pot repara onoarea de om”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

Social-democratul Robert Negoiţă, primar în funcţie la sectorul 3, candidează şi el pentru un nou mandat. El a fost acuzat zilele trecute de procurorii DNA că ar fi prejudiciat statul cu 77 milioane de lei.

„Sper să ajungem cât mai repede în instanţă cu acest dosar şi să dovedesc acolo că sunt nevinovat. Este vorba despre nişte fapte pe când eram eu în zona de managment privat. Mi-am anunţat intenţia de a candida”, spune Robert Negoiţă, primarul sectorului 3.

Nu lipsesc candidaţi cercetaţi penal nici la organizaţiile locale. La Botoşani, fostul primar, Cătălin Flutur, vrea să ocupe din nou fotoliul de edil din partea PNL, deşi este cercetat pentru abuz în serviciu. Procurorii spun că a concesionat ilegal un teren unei firme private.

Cetăţenii probabil vor cântări, vor pune într-o balanţă lucrurile bune făcute în municipiu şi eventualele lucruri rău făcute în aceeaşi perioadă. Şi acolo ne va înclina balanţa”, spune Cătălin Flutur, copreședinte PNL Botoşani.

La Galaţi, actual edil, Marius Stan, candidează din partea UNPR, deşi ANI l-a declarat incompatibil pentru că a deținut simultan funcțiile de primar și administrator al unei societăţi comerciale. El va ataca în instanţă decizia ANI.

Reporter: Când veți depune candidatura?
Marius Stan, primarul Galaţiului: Păi în termenul legal, 26 e termenul limită, nu am nicio grabă, nu am niciun stres.

Nici Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, nu renunţă la candidatură. Ea este cercetată, între altele, pentru luare de mită și spălare de bani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri