Carmen Dan: Nu Viorica Dăncilă mi-a cerut demisia, eu mi-am depus mandatul

Data actualizării: Data publicării:
Fostul ministru de Interne Carmen Dan
Fostul ministru de Interne Carmen Dan FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul demisionar de la Interne Carmen Dan a venit la sediul instituției şi a făcut precizări privind demisia pe care şi-a prezentat-o ieri şi care a fost deja trimisă la cabinetul premierului. Ea a subliniat că nu Viorica Dăncilă i-a cerut să renunţe la funcţie, ci că a fost decizia ei.

„Sunt lucruri importante pe care le putem face și astăzi. Așa cum am anunțat demisia mea a fost trimisă la cabinetul primului ministru. Până se va publica în Monitorul Oficial, îmi exercit în continuare responsabilitățile de ministru și de exemplu astăzi vom pune în transparență decizională un proiect legislativ extrem de important pentru noi la care colegi din minister au lucrat mai bine de șase luni. Vorbim de proiectul legislativ privind folosirea brățărilor electronice. Îmi exprim speranța ca din toamnă să-l votăm în Parlament. În plus, sunt proiecte importante care au fost începute, schimbarea uniformei poliţiştilor, dotarea şi schimbarea armamentului. Voi vorbi cu succesorul meu pentru a putea fi continuate”, a spus Carmen Dan, la sediul MAI.

„Nu comentez în niciun fel precizările premierului. Am întrebat dacă acea evaluare priveşte cumva neperformanţa sau vreun criteriu care ţine de neîndeplinirea vreunui obiectiv. Mi s-a spus că nu.

Nu mi-a cerut demisia, mi-a spus că din cele opt ministere care au fost evaluate, Carmen Dan trebuie să plece.

Urmare acestei discuţii, eu i-am pus mandatul la dispoziţie. Am evitat să discut teme politice pe scările ministerului, aşa voi face şi acum”, a adăugat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor de Interne, Carmen Dan, a anunţat ieri că demisionează din funcţia de ministru de Interne.

Întrebată dacă PSD a cedat în faţa lui Klaus Iohannis care a cerut schimbarea sa, Carmen Dan a răspuns: "Cred că da".

Viorica Dăncilă a răspuns acuzaţiilor lui Carmen Dan şi a declarat că „PSD nu va ceda niciodată presiunilor președintelui”, dar și că fostul ministru de Interne este „dezinformată”.

„Doamna Carmen Dan cred că este dezinformată dacă a făcut această afirmație. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor președintelui. Intrăm într-o campanie împotriva președintelui Iohannis, deci în niciun caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai partidului nostru nu au învățat nimic și au crezut că dacă ies în spațiul public înainte de a vorbi în forul statutar îi va aprecia cineva. Poate îi va aprecia (sic!) cei care vor răul acestui partid. Eu cred că atunci când ești atașat unui partid, când crezi în acel partid, declarațiile trebuie să le faci mai întâi în interiorul partidului și pe urmă ieși cu declarații publice. Am cerut fiecărui coleg și colege ca să facă (sic!) acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai important decât interesul politic”, a spus ieri premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri