Carmen Dan: Sunt întrebată de ce nu s-au folosit mai agresiv mijloacele din dotarea Jandarmeriei

Data publicării:
170201_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_VIOLENTE_04_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Sunt întrebată de ce nu s-au folosit mai agresiv mijloacele din dotarea Jandarmeriei”, a spus ministrul de Interne Carmen Dan, fără să spună cine a făcut aceste presiuni.

Ministrul Afacerilor Interne a repetat astăzi că nu a fost informată de SRI cu privire la eventuale intenții de provocare din partea huliganilor din galeriile de fotbal.

Întrebarea a fost punctuală: dacă am primit informații de la SRI. Întrebare la care am răspuns clar: nu”, a spus ea.

Întrebată dacă secretarul de stat care lucrează la MAI și care a primit acel SMS legat de eventuale incidente nu ar fi trebuit să o informeze imediat, Carmen Dan a spus că „acest aspect va fi analizat”.

Acel SMS însemna un schimb operativ de informații și nu era decât cu caracter generic. Această situație o putea analiza oricine care cunoștea că în aporpirerea Pieței Victoriei se desfășurau două activități sportive. Este un aspect pe care l-am luat și noi în calcul în cadrul ședinței operative, dimineață la sediul ministerului. Atât conținea acel mesaj”, a mai spus Carmen Dan.

În continuare, ministrul a fost întrebat, dacă a fost luat în calcul mesajul, cum au ajuns acei membri ai galeriei în Piața Victoriei. „Aici este discuție referitoare la ce înțeșege fiecare și cum interpretează fiecare. Noi am luat toate măsurile și, din punctul meu de vedere, jandarmii au acționat corect. Știți că sunt întrebată de ce nu s-au folosit mai agresiv mijloacele din dotarea Jandarmeriei. Nu cred că asta e abordarea pe care trebuie să o avem”, a răspuns Carmen Dan.

Ministrul a reiterat că suporterii nu au plecat de la partida de handbal Dinamo – Steaua într-un grup organizat.

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat vineri, că s-a făcut o solicitare Serviciului Român de Informaţii pentru ca membrii Comisiei să primească informaţii în legătură cu violenţele de la protestele care au avut loc în Piaţa Victoriei, urmând ca SRI să dea curs acestei cereri, pentru clarificarea tuturor aspectelor.

În urma protestelor de miercuri, zeci de persoane au fost ridicate de jandarmi din piață. Dintre cei 79 de manifestanţi violenţi, trei erau membri ai galeriilor de fotbal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri