Cât mai rămâne PSD la guvernare? Își permite să-l suspende pe președinte?

Data publicării:
ctp

PSD va rămâne la putere până la încheierea actualului mandat legislativ și nu își va permite să-l suspende pe președintele Klaus Iohannis, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale din 2019, interesul lui Klaus Iohannis este să mențină la guvernare PSD, pentru a se compromite și eroda cât mai mult în sondaje. În mod similar, PSD știe că o eventuală suspendare a președintelui i-ar fi de folos acestuia pentru o realegere facilă, a declarat editorialistul la Digi24, după ce Klaus Iohannis a anunțat că îl numește premier interimar pe Mihai Fifor.

Pe măsura apropierii alegerilor prezidențiale, interesul lui Iohannis este ca PSD să rămână la putere, să se compromită, să stea cât mai prost în sondaje. Este un calcul cinic, dar tot în virtutea aceluiași calcul nu se va ajunge nici la un exercițiu de suspendare a președintelui. PSD este conștient că un astfel de demers i-ar fi de folos lui Klaus Iohannis și i-ar ușura considerabil realegerea, a arătat Cristian Tudor Popescu. 

Jurnalistul spune că președintele Klaus Iohannis este cu un pas înainte PSD, iar gestul său de a-l numi ca premier interimar pe Mihai Fifor arată, pe de altă parte, că nu are de gând să numească un premier din afara PSD. 

Pe de altă parte, editorialistul apreciază că viitorul guvern nu va mai fi un guvern „de lider”, în care miniștrii să fie puși de Liviu Dragnea, cum s-a întâmplat până acum. Acum, crede CTP, vom avea un guvern instaurat de un grup de lideri din PSD, de baroni locali, fiecare în parte dorind să aibă propria influență și putere. „Va fi un guvern spart, splitat, cu mai multe sfere de influență”, a arătat CTP. Tocmai de aceea, „mi-e greu să cred că Mihai Fifor va fi un adevărat lider de guvern”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Dragnea nu mai e un șef absolut, aceasta este singura certitudine, spune jurnalistul.  Singurul scop al existenței lui pe Pământ e să facă gesturile Puterii și s-a purtat în consecință. „Ați văzut aseară, aproape că intrase în orgasm. Ne privește cu îngăduință obosită, ca o hienă obosită, ca un felcel pe niște bolnavi incurabili. Face un exercițiu pur al puterii, fără conținut”, a comentat CTP.

Ca om și ca cetățean, Cristian Tudor Popescu spune că nu mai are niciun fel de așteptări din partea guvernării PSD-ALDE. „Oamenii aceștia i-au tratat pe cetățeni cu dispreț, inuman. Aceste încăierări de putere sunt expresia disprețului față de noi. Acum, PSD nu le-a mai oferit alegătorilor nicmi măcar o justificare pentru demiterea lui Tudose”, spune Cristian Tudor Popescu. „Nu mă aștept la nimic bun”, a adăugat el.

Urmăriți-i comentariul integral în materialul video de mai sus.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri