Cătălin Cherecheș poate reveni la Primăria Baia Mare

Data publicării:
chereches FB 2

Cătălin Cherecheș a scăpat de controlul judiciar în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită. De asemenea, magistraţii i-au ridicat şi interdicţia de a comunica în mod direct sau indirect cu patru martori din proces. El poate acum să revină în fruntea Primăriei Baia Mare. 

„În temeiul art. 206 din Codul de procedură penală raportat la art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul C.C. împotriva încheierii penale nr. 49/J din 27.04.2017 a Tribunalului Cluj. În temeiul art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia prevăzută de art. 215 alin. 2 lit. e din Codul de procedură penală (de a nu exercita funcţia de primar al municipiului Baia Mare) şi de a nu comunica în mod direct sau indirect cu martorii PCE, MLA, NM şi RA – obligaţie impusă în temeiul art. 215 alin. 2 lit. d din Codul de procedură penală", se arată în decizia definitivă a Curţii de Apel Cluj.

Cătălin Cherecheş  a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 30.000 de lei. Procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită în formă continuată. Primarul suspendat al orașului Baia Mare a fost arestat preventiv la data de  27 aprilie 2016, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, şi încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. A câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi. 

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Cătălin Cherecheş a fost eliberat pentru câteva ore, în data de 17 iulie, când a despus jurământul ca primar, ulterior fiind suspendat din funcţie de către prefect.

În 10 august 2016. Cherecheş a fost eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, ulterior fiind cercetat sub control judiciar.

(Sursa: News.ro, Digi24)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri