Cătălin Rădulescu propune: Klaus Iohannis să fie suspendat 7 zile. Care este miza

Data publicării:
klaus iohannis

Suspendarea preşedintelui e din nou subiect de discuţie în PSD. Social-democraţii vor încerca să găsească în Comitetul Executiv răspunsul potrivit la refuzurile în serie ale şefului statului privind numirea unor miniştri. Iar deputatul Cătălin Rădulescu spune că a găsit soluţia: suspendare, dar fără organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Preşedintele îşi bate joc de coaliţia aflată la putere într-un fel care nu s-a întâmplat în ultimii 25 de ani în România, iar noi nu facem absolut nimic. Noi trebuie să îl suspendăm imediat, imediat, pe o perioadă de şapte zile, timp în care cel care îi ia locul să poată să facă, să numească miniştri, să revoce procurorul general, să numească procurorul şef la DNA, să promulge legile care trebuie promulgate, pe care dânsul le ţine şi îşi bate joc de ele, cum a fost Codul Penal, Codul de Procedură, legile justiţiei, după care să îl cheme pe domnul Iohannis, preşedinte de drept nemeritat în România, ales cum a fost ales, să i se dea înapoi mandatul după şapte zile şi să spună: poftim, domnule preşedinte. De acum încolo de fiecare dată când vei face acelaşi lucru, te vom suspenda de fiecare dată câte şapte zile, ca să înveţi minte că dumneata nu te joci cu Constituţia.

Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui: Preşedintele Klaus Iohannis speră că până la urmă Coaliţia guvernamentală va proceda la suspendarea sa şi eu sper, este părerea mea, ca cei care sunt astăzi în Coaliţia majoritară, PSD şi ALDE, să continue să aibă aceeaşi atitudine faţă de preşedinte şi să nu-i dea satisfacţia, să nu-i ofere satisfacţia unei suspendări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri