Câte semnături au depus partidele la BEC

Data publicării:
biroul electoral central_digi24
Foto: Digi24

Cele 200.000 semnături necesare pentru participarea la alegerile parlamentare n-au fost o problemă pentru marile partide. PSD a strâns peste un milion, iar liberalii au strâns 800.000. Şi PMP, ALDE şi UDMR au depus listele cu susţinători. În schimb, Uniunea Salvaţi România, partidul lui Nicuşor Dan, anunţă că va îndeplini baremul abia peste o săptămână.

Structurile solide din teritoriu şi corturile electorale au fost marele atu al partidelor mari.

Biroul electoral centralizează listele partidelor cu semnături de susţinere. Deja au trecut pe aici reprezentanţi ai marilor formaţiuni politice. Ca să intre în Parlament, partidele politice au adunat mai mult de 200.000 de semnături, cât cere legea. Social-democraţii au atins milionul, liberalii au ajuns şi eu la 800.000 şi chiar şi cei din PMP au reuşit să adune aproape 350.000 de semnături în condiţiile în care s-au plâns de mai multe ori că le este greu să atragă susţinători”, relatează Arina Delcea, reporter Digi24.

Mă aşteptam să strângeţi mai multe semnături”, le-a spus Traian Băsescu, preşedintele PMP.

UDMR a adunat puţin peste 220.000 de semnături.

Am depus semnături, am învăţat din aceste întâlniri enorm de mult. Deci vom candida în toate județele”, a spus Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

Uniunea Salvaţi România însă mai are de adunat semnături.

Ieri erau 136.000. Ceea ce este important este că în ultimelecinci-șase zile, am colectat mai mult de 10.000 de semnături în fiecare zi”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele USR.

Semnăturile nu sunt o problemă pentru ALDE. Avocatul Remus Borza, noul coordonator al organizaţiei din Braşov, vrea un scor cu două cifre la parlamentare şi anunţă demiteri, din cauza scorului slab de la locale.

Un 4,82, iată că ne-au lipsit vreo 50 de voturi pentru a fi şi în Consiliul Judeţean şi la municipiu. Dacă se muncea mai mult, nu cred că erau o problemă cele 50 de voturi”, a spus Remus Borza, preşedinte Organizaţia Judeţeană ALDE Braşov.

Până pe 27 octombrie, toate partidele trebuie să prezinte listele de candidaţi pentru alegerile generale de pe 11 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri