Ce fac parlamentarii cu cei 25.000 de lei pentru birourile din teritoriu

Data actualizării: Data publicării:
171123_PARLAMENT_MOTIUNE_CENZURA_PNL04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

În toiul furtunii provocate de Revoluţia Fiscală la salarii, parlamentarii se pregătesc să numere bani mai mulţi. 144 de milioane de lei vor primi anul acesta pentru cabinetul de audienţe. Fiecare deputat şi senator va lua cu 5.000 de lei mai mult pe lună faţă de o sumă şi aşa consistentă: 20.000, cât încasau până acum. Alegătorii poate că ar trece cu vederea calculele, dacă respectivele cabinete chiar ar fi deschise.

La Craiova, mai mulţi parlamentari liberali au cabinetele în sediul partidului. Uşile sunt însă închise.

Parlamentarii şi consilierii nu sunt la muncă. Dar nici cei care i-au ales nu se plâng. S-au obişnuit cu absenţele şi nu văd rostul cabinetelor pentru care Parlamentul plăteşte acum peste 25.000 de lei lunar.

-Nu, nu am văzut niciodată.

-Nici pe domnul Vociu, Oprea, Stroe?

-Numai la televizor ce l-am văzut pe Oprea ăla, dar în rest... Şi pe Voicu, dar pe Stroe nici la televizor nu l-am văzut.

Aceeaşi situaţie şi la cabinetele parlamentarilor PSD de Dolj. Care ar trebui să fie la dispoziţia localnicilor tocmai la sfârşit de săptămână. Doar că astăzi lipseau.

-Din păcate, de regulă program avem vinerea. Da, azi e vineri, dar din păcate domnii parlamentari sunt la Bucureşti.

Toţi parlamentarii, chiar şi cei pe care reporterii Digi24 nu i-au găsit la muncă, primesc acum mai mulţi bani pentru cabinetele în care ar trebui să acorde audienţe.

25.000 de lei lunar, un efort bugetar al Camerei Deputaților și Senatului de peste 11 milioane de lei, în fiecare lună pentru cei 463 de parlamentari pe care îi avem”, relatează Cristina Dediu, jurnalistă Digi24.

Aleşii au găsit repede întrebuinţare pentru banii în plus. Fac angajări pentru cabinetele pe care spun că le ţin deschise mai mereu.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: Mai creez un loc de muncă.

Mircea Drăghici, deputat PSD: Cumpăr rechizite.

Cristian Seidler, deputat USR: Voi avea un angajat în plus.

În ciuda promisiunilor pe care le aud, alegătorii rămân sceptici.

-Aţi merge vreodată în audienţă la un parlamentar?

-Niciodată, dacă ia bani prea mulţi şi nouă nu ne dau, la ce să ne ducem acolo?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri