Ce i-ar spune fostul ministru Negrescu, față în față, Vioricăi Dăncilă despre suveranitatea României

Data actualizării: Data publicării:
dancila negrescu

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a vorbit, la Digi24, despre reacția premierului Viorica Dăncilă, care a spus că este dezamăgită de raportul MCV. De asemenea, el a explicat și de ce liderii PSD susțin că se încalcă suveranitatea României.

Victor Negrescu a dezvăluit că a avut discuții cu liderii PSD despre cum funcționează Uniunea Europeană.

Eu nu dau lecții”, a spus Negrescu, moment în care moderatorul Cosmin Prelipceanu a spus că „trebuie, are nevoie”, pentru că a fost europarlamentar și „nu pricepe”.

Fiecare are dreptul să aibă propria opțiune politică. Suveranitatea în interiorul UE înseamnă în primul rând să-ți exerciți atribuțiile ca și stat în limita competențelor pe care le ai conform tratatelor UE. Da, o parte din suveranitate se duce către UE și o parte către autoritățile locale (...) Suveranitate, subsidiaritate, sunt mai multe concepte și chiar sunt puse în prim plan de președinția Austriei”, a răspuns fostul ministru.

Întrebat dacă liderii PSD au înțeles acest lucru, el a răspuns: „Eu cred că e vorba despre opțiuni politice și le exprimă ca atare.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri