Ce împrumuturi au candidații din București

Data publicării:
IMPRUMUT FMI UCRAINA GETTY

Patru candidaţi la scaunul de primar general al Bucureştiului au luat sau au dat bani împrumut. Liberalul Ludovic Orban este şi astăzi dator 10 mii de euro unui coleg pentru o favoare cerută acum doi ani: 80 de mii de euro.

Ludovic Orban, candidat PNL Primăria Capitalei: „Am găsit o casă care mi-a plăcut şi a plăcut familiei mele, decât să iau un credit la bancă am preferat să iau un împrumut personal de la un coleg. ”

Contracandidata lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, este într-o situaţie mai bună. Are de luat bani, aproape o sută de mii de euro.

Gabriela Firea, candidat PSD Primăria Capitalei: „Când lucram în mass-media şi, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, am câştigat foarte bine, am avut un salariu foarte mare. Este vorba de membri ai familiei mele şi prieteni foarte buni, care aveau nevoie urgentă de bani pentru anumite probleme de sănătate, operaţii sau tratamente şi, fireşte, le-am acordat aceste împrumuturi.”

Ea aşteaptă să primească banii înapoi "uşor, uşor". Mai ghinionist se pare că a fost Dan Cristian Popescu. Liberalul care vrea să câştige Sectorul 2 a pierdut sume mari date cu împrumut. Cea mai mare pagubă este de un milion două sute de mii de euro. Familiei i-a împrumutat aproape trei milioane de euro, dar în ea are încredere.

Dan Cristian Popescu, candidat PNL Primăria Sector 2: „Am fost obligat să scriu toţi banii pe care i-am împrumutat cuiva vreodată, şi a trebuit să îmi aduc aminte, chiar dacă la anumite împrumuturi cum se spune popular le-am pus cruce. Din banii daţi altor persoane cred că 70 - 80% sunt pierderi.”

Social-democratul Gabriel Mutu a bagat bani în firmele la care este acţionar. Nouă împrumuturi acordate în nume personal, cu o valoare totală de aproape un milion de lei.

Gabriel Mutu, candidat PSD Primăria Sector 6: „Interesul meu este să îmi recuperez aceşti bani.”

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, parlamentarii nu pot fi obligaţi să declare când vor primi banii pe care i-au dat cu împrumut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri