Ce înseamnă pentru PSD anunțul lui Klaus Iohannis privind al doilea mandat

Data actualizării: Data publicării:
170207_PARLAMENT_IOHANNIS_20_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Analistul politic Andrei Țăranu a declarat că anunțul lui Klaus Iohannis privind o candidatură pentru al doilea mandat de președinte al țării este un răspuns la ofensiva declanșată vineri de Liviu Dragnea, după condamnarea sa la închisoare.

Dacă până acum președintele nu ar fi avut niciun fel de subiect de campanie, în acest moment campania electorală este incontestabil declanșată, fie că este o campanie pentru suspendare, pentru referendumul de demitere a președintelui, pentru campania de anul viitor. Oricum ar fi, Klaus Iohannis are acum un puternic subiect de campanie, mai ales că există o ruptură incontestabilă în interiorul societății. El are nevoie să vadă câtă susținere are”, a subliniat politologul Andrei Țăranu.

El a mai spus că acum se materializează intrarea în campania electorală a lui Klaus Iohannis.

Această campanie este clar una de tip dihotomic: cine nu este cu noi, în cazul PSD, este împotriva noastră”, a completat politologul.

Andrei Țăranu a adăugat că PSD are un oarecare avantaj, pentru că acum știe clar cine îi este contracandidat. „De parcă nu l-ar fi știut”, a precizat el.

În plus, Andrei Țăranu a spus că anunțul președintelui este „un reper pe drumul campaniei, dar nu are o conotație de campanie ca atare, care va începe anul viitor în toamna lui 2019”.

Liviu Dragnea a avut ieri prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului. Liderul PSD a spus că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”.

„A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea”, a susţinut Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge „până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicali” cu legile justiției și codurile penale.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

„Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţu, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

Citiți și

FSNAP: Sunt 73 de condamnați pentru abuz în serviciu, nu câteva mii. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizați

Medic: „Domnu’ Dragnea, v-ați cerut scuze pușcăriașilor. Pacienților care au fost tratați în jeg când le cereți scuze?”

Ce spune CT Popescu despre „cel mai grav lucru” din declarațiile lui Liviu Dragnea

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri