Ce se întâmplă dacă Dragnea refuză să demisioneze?

Data actualizării: Data publicării:
Victor Ponta și Liviu Dragnea
Foto: Agerpres

Liviu Dragnea va încerca până la ședința Comitetului Executiv Național de vineri să cumpere, cu funcții și bani, susținere în partid, iar dacă nu va demisiona, va fi un haos care se va reflecta în activitatea parlamentară, a Guvernului și a primăriilor, a declarat la Digi24 fostul premier al României Victor Ponta, președintele partidului Pro România.

Liviu Dragnea „e un om de culise, de subteran, e cel mai bun acolo: negociază, cumpără, vinde funcții, oameni. Nu vă așteptați să iasă cu o poză foarte clară. Până la CEx va încerca să cumpere cu funcții și bani, de la Guvern sau din Parlament, susținere. Acesta e Dragnea. Le va promite membrilor CEx, fiecăruia, că îl pune ministru, preşedinte de comisie, vicepreşedinte la Senat sau Cameră. Dragnea are un mod foarte mercantilist de a face politică: promite funcții și cere obediență”, a declarat Victor Ponta, precizând că îl cunoaște foarte bine pe liderul PSD.

În prezent, Liviu Dragnea este foarte îngrijorat, spune fostul premier. „Îl cunosc și nu l-am văzut niciodată atât de speriat și de scrisoarea din PSD, și pentru că pe 8 octombrie are termen pentru apelul în dosaru și știe că la capătul acestui apel, pentru el, din păcate, șțiți bine ce urmează: o pedeapîa privativă de libert. Așa cum l-am văzut în aceste zile de speriat nu l-am văzut niciodată”, a afirmat Victor Ponta la Digi24.

Fostul lider al social-democraților crede că Liviu Dragnea nu își va da demisia. „Dragnea pune interesul personal, libertatea sa, puterea, capacitatea de a conduce lucrurile în România înaintea interesului general, adică o țară guvernată mai bine, un parlament care să legifereze normal și un partid de guvernare care să guverneze normal. Problema e că nu va demisiona, dar un conflict prelungit între mulți lideri și Dragnea va face rău actului de guvernare”, spune Ponta.

Întrebat cum se va rezolva acest conflict din interiorul PSD dacă Liviu Dragnea refuză să facă pasul în spate, cum îi cer disidenții, Victor Ponta crede că va fi un haos, care se va reflecta și în activitatea parlamentară, și a Guvernului, și a primăriilor. Însă liderul partidului Pro România spune că sunt șanse ca Dragnea să fie schimbat măcar din funcția din Parlament. „Dacă Dragnea refuză să demisioneze, de luni, la Camera Deputaților trebuie să existe inițiativă parlamentară din toate grupurile. De la Pro România vom vota alt candidat, de la PSD, pentru că e normal să aibă funcția de preşedinte. Vin cu alt candidat, îl vom vota și noi. Un om care să nu conducă Camera Deputaților pentru a-și modifica legile penale pentru ei. După care se trece la următorii pași, pentru ca Dragnea să rămână fără puterea pe care a exercitat-o abuziv și greşit”, a declarat Victor Ponta. 

Urmăriți-i declarațiile complete în materialul video de mai sus.

Citiți și: 

A apărut scrisoarea anti-Dragnea: Disidenții cer „demisia imediată” a liderului PSD

Adrian Țuțuianu, explicații despre intențiile semnatarilor scrisorii anti-Dragnea

Firea: Suntem suficient de mulți președinți de organizații încât documentul să nu mai fie luat în derâdere de domnul Dragnea

Paul Stănescu: PSD se află într-un moment de cotitură

Reacții pe această temă: 

CTP: Scrisoarea „nu înseamnă renunțarea la vechile năravuri ale PSD. Spune că Dragnea a sărit calul prea mult”

C.T. Popescu: Greșelile grave ale lui Dragnea, care l-au făcut nefolositor pentru PSD

Dan Turturică: De ce scrisoarea anti-Dragnea marchează un eveniment istoric în PSD

Monica Macovei: Așa-numiții disidenți din PSD au agenda proprie de îngropare a justiției

Victor Ponta: Dacă nu pleacă Liviu Dragnea, se rupe PSD

Cătălin Ivan: Scrisoarea arată că PSD nu mai poate fi reformat. E o reglare de conturi între două grupări de interese

Buzatu: Scrisoarea este foarte moderată, nu cere decât demisia președintelui partidului

Liderul PSD Buzău: „Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare”

Liviu Pop despre scrisoarea anti-Dragnea: În PSD democrația e la nivel ridicat și acest lucru trebuie analizat în partid

Ce spune secretarul general al PSD despre scrisoarea anti-Dragnea

Reacția lui Florin Iordache la scrisoarea anti-Dragnea

Liderul PSD Maramureș: Imaginea lui Dragnea este extrem de șifonată

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri