Ce spune Dan Barna despre propunerea ca USR să intre în guvern

Data actualizării: Data publicării:
dan barna
Foto: InquamPhotos/George Călin

Președintele USR, Dan Barna, a vorbit la Digi24 despre propunerea făcută de Stelian Ion, ca USR să intre în guvernul PNL. Stelian Ion ar fi vrut să ceară două ministere: Justiție și Mediu, potrivit unor surse din partid.

Dan Barna spune că este vorba despre un mesaj trimis pe grupul intern al USR.

„Colegul meu a prezentat un scenariu și o propunere de variantă pe care să putem discuta în această seară. O să am o discuție cu liderii din teritoriu ai partidului, tocmai pentru a crea cumva condițiile pe care vom discuta mâine cu președintele Iohannis la consultările de le Cotroceni”, a spus Dan Barna.

„Sunt condițiile pe care l-am prezentat și le-am susținut în spațiul public de mai bine de un an de zile.

Am spus că e nevoie, chiar înainte de învestirea unui nou guvern, să trecem prin procedură parlamentară două principii fundamentale – fără penali în funcții publice și alegerea primarilor în două tururi – precum și așteptarea pe care o avem ca decizia asupra comisarului, dată fiind situația cel puțin jenantă în care a ajuns România, să fie făcută în urma unei dezbateri în Parlament. A patra temă a venit din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii – recursul compensatoriu”, a adăugat el.

El a adăugat că îi va cere președintelui și un calendar pentru alegerile anticipate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri