Ce spune Liviu Dragnea despre scăderea încrederii românilor în UE

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - CEX - PSD
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a fost întrebat mieruri ce părere are despre faptul că, potrivit unui eurobarometru, ponderea românilor care cred că apartenența la UE este un lucru pozitiv a scăzut cu 10% în ultimele șase luni.

„Sigur că este îngrijorător. Iertați-mă, dar nu cred că într-un singur răspuns se poate da răspunsul la asta. Ăsta este un răspuns care trebuie să se bazeze pe o analiză foarte serioasă, dar e îngrijorător și ar trebui să convingă oficialii europeni de ceea ce se spune de foarte mult timp și de ceea ce am spus și eu în mai multe rânduri, și nu cu răutate ci cu toată buna credință, cetățenii din toate țările europene trebuie să înțeleagă... (este întrerupt de o jurnalistă, n.red.) că cetățenii europeni trebuie să simtă că instituțiile europene lucrează pentru ei. Deci există această problemă și care este și la baza dezvoltării unor partide naționaliste, extremiste și radicale, care încep să fie din ce în ce mai importante, să conteze în noile majorități parlamentare din restul țărilor”, a susținut Liviu Dragnea.

Conform unui Eurobarometru făcut public miercuri de Parlamentul European, aproape 50% dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE - cu 1 procent mai mult decât în urmă cu un an, dar cu 10% mai puţin decât în urmă cu șase luni. De asemenea, în cazul unui referendum, 65% ar vota pentru rămânerea în UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri