Ce spune Tudose despre scrisoarea șefilor Parlamentului către Departamentul de Stat al SUA

Data actualizării: Data publicării:
tudose

Premierul Mihai Tudose spune că nu a văzut scrisoarea transmisă de şefii celor două camere către Departamentul de Stat al SUA.

Şeful executivului neagă că ar fi discutat cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu despre demersul lor sau cu vreun oficial american.

Mihai Tudose: Nu am comunicat cu Statele Unite ale Americii.

Reporter: Cu reprezentanţi?

Mihai Tudose: Nu.

Reporter: Dar cu cei doi preşedinţi ai Camerelor?

Mihai Tudose: Cred că o să comunicăm mâine.

Reporter: Nu aţi discutat cu ei?

Mihai Tudose: Ba da, dar nu despre SUA.

Reporter: Cum aţi văzut acea scrisoare trimisă de cei doi preşedinţi ai Camerelor?

Mihai Tudose: Nu am văzut acea scrisoare.

Departamentul de Stat al SUA a transmis luni seară un mesaj prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

Ca răspuns, președinții celor două camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, au transmis un comunicat prin care arată că legislativul „a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiției”.

„Exprimăm speranța că declarația Departamentului de Stat al SUA a fost făcută cu bună credință, dar nu putem să nu remarcăm că ea nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate, obiective și cuprinzătoare a faptelor, făcând mai degrabă ecou unor opinii vehiculate în spațiul public românesc”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri