Ce spune Viorica Dăncilă despre scandalul DNA - Antena 3 - RTV

Data actualizării: Data publicării:
180129_GUVERN dancila_006_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Din PSD se cere revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA şi chiar refacerea din temelii a instituţiei. Subiectul va fi dezbătut miercuri în şedinţa Comitetului Executiv, în urma căreia principalul partid de guvernământ va adopta o poziţie oficială în acest subiect.

Liviu Dragnea, președintele PSD: Avem elemente clare de poliție politică în România.

Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate.

Şerban Nicolae, senator PSD: DNA ar trebui refăcută din temelii.

Liviu Dragnea susţine că nu avea cunoştinţă de dezvăluirile făcute de Vlad Cozma. Spune, totuşi, că acestea confirmă existenţa statului paralel.

Liderul PSD vrea o comisie parlamentară de anchetă care să verifice neregulile din mai multe instituţii şi spune că nici preşedintele nu poate rămâne indiferent la acest scandal.

Liviu Dragnea: Cred că și preşedintele trebuie să aştepte cu maxim interes ancheta inspecției judiciare. Nu poate fi trecut cu vederea şi nici nu poate fi abordarea că nimic nu s-a întâmplat.

Viorica Dăncilă, premierul României: E îngrijorător pentru fiecare român. Și eu, în calitate de prim ministru, văzând că în discuțiile de aseară se încerca fabricarea probelor pentru primul ministru, nu sunt într-o situație foarte confortabilă.

Sunt şi voci în PSD care cer imperativ o schimbare la vârful Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Paul Stănescu, vicepremier: Eu cred că nu mai poate să rămână Laura Codruța Kovesi la conducerea DNA. Cred că ar trebui să își dea demisia.

Șerban Nicolae: În momentul de față instituția e una profund coruptă. Credibilitatea scestei instituţii s-a prăbuşit.

Doina Pană, deputat PSD: Ministrul de justiție să se prezinte foarte curând cu o propunere, evident, pentru că revocarea ţine de preşedinte.

Demersurile social-democraţilor sunt susţinute şi de colegul lor de alianţă, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE: Nu știu dacă doamna Kovesi făcea parte din sfera de putere sau și de decizie sau era doar un instrument. E la fel de grav și într-un caz și în altul, duce la ceea ce s-ar putea numi o încercare eșuată de lovitură de stat, asta e, lovitură de stat.

În tabăra PNL, principalul partid de opoziţie, se aşteaptă finalizarea anchetei Inspecţiei Judiciare.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Ăsta e visul de aur al corupților din PSD, e să nu mai existe DNA, Kovesi sau un procurori care să continue lupta anticorupție. Eu nu am mare încredere în înregistrări difuzate nu se știe cum.

Procurorul şef al DNA poate fi revocat din funcţie doar de preşedintele României, la propunerea Ministrului Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri