Certuri și injurii în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
serban nicolae

Lupta politică a încins spiritele inclusiv la vârful Parlamentului. Au fost atacuri şi injurii în şedinţa din 1 februarie a conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor și totul a pornit de la Ordonanţa 13. Reprezentanţii USR le-au spus celor de PSD şi ALDE că sunt „Hoţi” şi au avut o atitudine „bădărănească”, iar şeful Senatului a calificat prestaţia noilor parlamentari drept „jenantă”.

Imediat după ce Guvernul a adoptat controversata Ordonanță 13, au fost proteste în stradă, dar și în Parlament. Cei de la USR au venit cu pancarte în Parlament pe care scria „Rușine” și i-au urmărit pe reprezentanții puterii. În ședința comună a conducerii Camerei și Senatului, Șerban Nicolae, șeful comisiei juridice a Senatului, s-a plâns de atitudinea celor de la USR

Şerban Nicolae: Am fost apostrofat cu cuvintele: «hoţii» şi «să vă fie ruşine». Este o grosolănie pe care eu nu o accept nimănui, (..) este o abjecţie în ceea ce mă priveşte, este descalificantă. (…) Cine nu are şapte ani de acasă ar fi trebuit să reuşească să-i recupereze până la depunerea jurământului ca parlamentar.

Cristian Ghinea: A fost un schimb de replici la care domnul Şerban Nicolae s-a purtat absolut bădărăneşte pe holurile Parlamentului.

Nicuşor Dan: Îmi însuşesc reproşurile pe care ei vi le aduc dumneavoastră, în întregime. Sunteţi nişte hoţi şi trebuie să vă fie ruşine.

Călin Popescu Tăriceanu: Din punctul meu de vedere sunteţi o mare decepţie, pentru că am crezut că aveţi măcar buna educaţie şi bunul simţ. Văd că nici acestea nu le aveţi. Cultură politică zero, evident.

(sursa: stenograma ședinței Birourilor Permanente)

Au continuat protestele celor de la USR și după acest schimb acid de replici și au continuat și certurile, astfel că fiecare plen este un nou prilej de atacuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri