CEx al PSD, convocat pentru marți. Vor fi stabilite noile propuneri pentru Transporturi și Dezvoltare

Data actualizării: Data publicării:
dancila dragnea ministri

Liviu Dragnea a convocat social-democraţii pentru mâine după-amiază în şedinţa Comitetului Executiv, pentru a stabili noi propuneri pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. Respinşi de mai multe ori de preşedintele României, Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici au făcut un pas în spate şi au renunţat la nominalizări.

Actualizare 13:40. Viorica Dăncilă  a precizat că a trimis președintelui Iohannis doar scrisoarea privind retragerea candidaturii lui Mircea Drăghici de la Ministerului Transporturilor, deoarece șeful statului și-a exprimat opțiunea în cazul propunerii de numire a Liei Olguța Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării.

„Imediat după ce vom vedea persoanele pe care le vom desemna, voi vorbi și cu domnul președinte și voi trimite nominalizările și către Palatul Cotroceni”, a spus Dăncilă.


Actualizare: 11:20. Premierul Viorica Dăncilă a trimis Administrației Prezidențiale scrisorile de retragere a candidaturilor pentru funcția de ministru al Dezvoltării și de ministru al Transporturilor.


CEx-ul PSD va avea loc marți, de la ora 17:00. După ce în Comitetul Executiv vor fi stabilite noile propuneri de miniștri, Viorica Dăncilă le va înainta președintelui Klaus Iohannis.

În acest moment, pentru Ministerul Dezvoltării ar fi favorit Dragoș Benea, deputat PSD de Bacău, propunere făcută chiar de Liviu Dragnea.

Se pare că există o temere în rândul celor din PSD, după ce au văzut refuzul constant al președintelui Klaus Iohannis în a-i numi pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

Premierul Viorica Dăncilă spunea, în 6 februarie, că l-a sunat pe şeful statului în legătură cu numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, iar acesta a promis că va da un răspuns în următoarele zile. A doua zi, președintele Klaus Iohannis a înștiințat-o pe Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare, că a respins și a treia propunere de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării.  În ceea ce-l privește pe Mircea Drăghici, șeful statului promitea un răspuns ulterior, care însă nu a mai venit, deoarece acesta a anunțat și el că își retrage candidatura.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri