Cine va fi noul ministru al Justiției? Răspunsul liderului PSD

Data actualizării: Data publicării:
DRAGNEA_ICCJ_00_INQUAM_Octav_Ganea (3)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că premierul este cel care trebuie să decidă cine va fi viitorul ministru al Justiției. Întrebat dacă acest lucru înseamnă că Florin Iordache va fi demis, liderul PSD a spus că și această decizie în revine tot lui Sorin Grindeanu. 

„Cea pe care o va propune premierul și noi o vom susține. Cred că este nevoie de o discuție mult mai elaborată pe ceea ce înseamnă sistemul de justiție. Guvernul l-am făcut împreună, dar în ceea ce privește remanieri sau numiri pe locuri vacante inițiativa trebuie să îi aparțină premierului”, a spus Liviu Dragnea, când a fost întrebat ce persoană ar trebui să ocupe fotoliul de la Justiție. 

De asemenea, întrebat dacă acest lucru înseamnă că demiterea lui Florin Iordache este iminentă, președintele PSD a spus că nu știu acest lucru și că premierul Sorin Grindeanu va decide. 

La momentul anunțul că ordonanța 13 privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată, premierul Sorin Grindeanu a declarat că Ministerul Justiției și ministrul Florin Iordache își vor asuma consecințele acestui scandal. Ulterior, prim-ministrul a revenit asupra declarațiilor și a spus că va lua o decizie în privința lui Iordache după aprobarea bugetului

Pe 31 ianuarie, Guvernul adopta, la ceas de seară, ordonanţa ce avea să declanşeze cele mai mari manifestaţii de stradă din istoria României. Presiunea imensă a străzii a determinat abrogarea Ordonanţei 13, însă controversatul act normativ nu este încă îngropat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri